Årets Arbetsplatsombud i Kommunal Västerbotten 2024


Kommunal Västerbotten har utsett Joackim Sandström till Årets Arbetsplatsombud 2024

Årets Arbetsplatsombud 2024
Joackim Sandström, Årets Arbetsplatsombud i Kommunal Västerbotten
Foto: Kommunal Västerbotten

Joackim Sandström är arbetsplatsombud och arbetar på lokalvården på Norrlands Universitetssjukhus. 
Hans kollegor har nominerat han till Årets Arbetsplatsombud i Kommunal Västerbotten. 

Joackim har visat att han vill arbeta för förändring och förbättringar. Han lyssnar och ser sina kollegor på ett ödmjukt sätt och ser till att alla känner sig delaktiga och att alla ser sitt värde. Joackim är Kommunals ansikte utåt inom lokalvården, och har även anmält sig till flera utbildningar för att få mer kunskap för att kunna driva frågor framöver. 

Motivering till nomineringen: 
På ett ödmjukt och lyhört sätt har han redan kommit med stora förslag till förbättringsåtgärder till lokalavdelningen. Han har varit en fantastisk förebild för oss alla för en lokalvård i förändring och förbättringar som kommer att ta oss in i framtidens lokalvårdskoncept.


Hej Joackim, stort grattis! 
Hur känns det att du har fått denna utmärkelse?
- Tack så mycket! Det känns väldigt roligt. Första tanken var dock - Men jag? Har jag gjort tillräckligt för att få en sån här fin utmärkelse? 
Det är jätte kul och man blir ju stolt och överrumplad. 
Alla kollegorna hurrade och var glada att jag fått denna utmärkelse.

Vilka tips har du till andra som vill driva en förändring på sin arbetsplats?
- Jag har sedan april 2023 varit arbetsplatsombud, så jag har inte hunnit drivit så många stora förändringar. Men jag har stått emot saker som inte inneburit en förbättring för oss anställda och jag har hjälpt till att se till att kollegor har rätt inställning och synsätt. Att försöka stötta och hjälpa. Och att man vågar tro på att det kan bli bättre.

Just vad det gäller lokalvård så är det så många gånger som folk blir fast i att - jag är inge speciell, jag är inge bra. 
Man måste våga tro på sig själv, och att man vågar säga att - jag kan prata med min chef om dom här sakerna och att jag kan försöka att förändra min situation så att man inte bara går och mår dåligt. Jag vill att man ska våga värdera sig själv som värdefull.

Själv är allting svårt, men om man kan få stöttning och om man kan ge stöttning så kan man tillsammans driva förändringar, stora förändringar. Den som gör saker för sin egen skulle kommer alltid att ha det svårt. 

Jag har nu gått med i styrelsen och jag har anmält mig till olika utbildningar. För att lära mig mer om våra rättigheter, för att få mer kunskap om hur man kan påverka och förändra dom frågor som är viktiga på vår arbetsplats.

Hur ser du på framtiden, vilka förändringar vill du se? 
- Jag ser ljust på framtiden. Vi har nu börjat att starta upp att vi ska ha medarbetarmöten varannan, eller var tredje månad. Jag ser bara hopp, och att vi arbetar mot en bättre arbetsplats.

Jag vill att man ska våga värdera sig själv som värdefull.

Joackim Sandström
Kommunal Västerbotten.
Joackim Sandströms utmärkelse.
Foto: Kommunal Västerbotten

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar