Arbetsplatsombudet Oscar Samuelsson: "Det är viktigt för mig att finnas där och hjälpa till när någon mår dåligt"


2017-09-11

INTERVJU med Oscar Samuelsson som är arbetsplatsombud och jobbar inom hemtjänsten i Sandared utanför Borås.

Oscar Samuelsson, arbetsplatsombud i Sandared
Oscar Samuelsson, arbetsplatsombud i Sandared
Foto: Magnus Skoglöf

Vem är du?

Oscar Samuelsson, jobbar inom hemtjänsten i Sandared utanför Borås och har jobbat där i tre år.

Vilka är de viktigaste frågorna på din arbetsplats?

Körtider, korta besök och vårt schemasystem. Just våra scheman engagerar och blir väldigt personligt eftersom det har med vår fritid att göra. Så schemasystemet får jag mest frågor om.

När upplever du att du får ”belöning” för ditt fackliga engagemang?

Jag upplever framgång när mina kollegor mår bättre av det jag gör och att de får svar på sina frågor. Det är viktigt för mig att finnas där och hjälpa till när någon mår dåligt. Det mår jag bra av! Det känns också så klart väldigt roligt när jag får uppskattning från kollegor, yngre som äldre, för att jag lyfter frågor som vi vill förändra på arbetsplatsen.

Vilka tips/råd skulle du ge till någon som funderar på att engagera sig fackligt?

Bestäm dig för att ta steget - bli arbetsplatsombud! Testar du inte får du aldrig veta vad det kan ge. Om du vågar ta chansen kan du lära dig otroligt mycket som du har nytta av i resten av ditt liv. Du kommer få gå kurser, träffa många nya människor och få förtroende av dina kollegor.

Har du nytta av uppdraget/dina engagemang även privat?

För mig har det varit en otrolig resa. Det har vuxit ett samhällsintresse hos mig att ta del av nyheter, sätta mig in i svåra ämnen, att driva frågor, få koll på lagar och regler. Och det trodde jag ju aldrig! Jag känner mig påläst och inga svåra ord hindrar mig. Jag har också börjat fundera på om jag ska studera vidare.

Kategorier

Dela sidan