Medlemsutbildningar i Kommunal Mellersta Norrland

Varför ska man gå en facklig kurs?

Du är den som bäst kan driva de frågor som är viktiga för dig och dina kollegor på jobbet. Men för att kunna göra det behövs kunskap – vad ni har rätt till och hur du kan påverka.

Om du känner till vilka rättigheter och skyldigheter du och din arbetsgivare har gentemot varandra kan du lättare hävda din rätt och se till att allt står rätt till på arbetsplatsen. Våra medlemsutbildningar ger dig grundläggande kunskaper med möjlighet att bygga vidare. Med en facklig utbildning gör du dig själv och dina kollegor en stor tjänst.

Illustration av två böcker
Medlemsutbildning
Foto: Kommunal

Kostar det att gå en kurs?
Priset är 800-2000 kronor men som medlem betalar Kommunal din kursavgift. Vissa av kurserna får även du som ännu inte är medlem gå utan kostnad. Du får ersättning för kursdagen.

Vem får gå?
Det är olika beroende på vilken kurs du vill gå samt vilka kurser du gått tidigare eller vilket förtroendeuppdrag du har. Läs om varje kurs här under för att se om du kan anmäla dig eller inte.

Hur får jag ersättning?
Du söker ledigt utan lön och får betalt av kursanordnaren eller Kommunal för själva kursdagen/kursdagarna.

Hur tar jag ledigt?
Du måste själv söka ledigt senast två veckor innan utbildningsstart. Enligt studieledighetslagen har du rätt att få ledigt för att gå våra utbildningar.

Hur anmäler jag mig?
Läs under varje utbildning för att se hur du anmäler dig. Kallelsen till kursen kommer sedan från kursanordnaren eller Kommunal och du anmäler eventuell frånvaro till den som är kursledare .

Du anmäler dig till det kurstillfället som ligger närmast din boendeort.

Här nedan följer ett urval av kurser som du kan anmäla dig till direkt via hemsidan för fler kurser kan du läsa i studiefoldern längst ner på sidan.

Kommunals medlemsutbildning

Kommunals egna endagars-utbildning som passar just dig som arbetar inom Kommunals avtalsområden.

Läs mer och anmälan dig här

ABFs medlemsutbildning- Medlem i facket

Den här kursen är tvärfacklig och arrangeras av ABF. Här får du lära dig mer om medlemskapets nytta och vad det innebär att vara medlem i facket. 

Läs mer och anmälan dig här

ABFs medlemsutbildning- Medlem i facket 2

Den här kursen går igenom varför Kommunal arbetar med politisk påverkan och hur den i slutändan kan påverka ditt arbete.

Läs mer och anmälan dig här

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar