Hitta din omställningsorganisation

Från och med hösten 2022 kommer nya möjligheter till omställning och omställningsstudiestöd. Det kommer skötas av din omställningsorganisation. Här får du hjälp att hitta den organisation som du tillhör, beroende på ditt kollektivavtal.

Person som går längs en uppmärkt vandringsled
Foto: Scandinav

Om du jobbar på en arbetsplats där det finns kollektivavtal så omfattas du även av ett omställningsavtal. Det är det som styr vilken omställningsorganisation du tillhör. Om din arbetsplats inte har kollektivavtal ska du vända dig till Kammarkollegiet som kommer ha hand om den offentliga omställningsorganisationen. 

Tjänst för att hitta din omställningsorganisation

Trygghetsfonden TSL har tagit fram en digital tjänst där du kan skriva in din arbetsgivares organisationsnummer och få svar på vilken omställningsorganisation du tillhör.

Du kan också fråga din arbetsgivare eller kontakta den sektion inom Kommunal du tillhör. Det går även bra att ringa Kommunal Direkt så kan de slussa dig vidare. 

Är du anställd inom en kommun, en region eller ett kommunalt ägt bolag?

Omställningsfonden

För dig som är anställd inom en kommun, en region eller ett kommunalt ägt bolag. (Din arbetsplats har kollektivavtal mellan Kommunal och SKR eller mellan Kommunal och Sobona). 

Är du anställd inom privat sektor?

Trygghetsfonden TSL

För dig som är anställd inom privat sektor. (Din arbetsplats har kollektivavtal mellan Kommunal och Almega, Vårdföretagarna, Gröna Arbetsgivare, Sveriges bussföretag m.fl. inom Svenskt Näringsliv.) 

TRR

För dig som är anställd inom privat sektor och omfattas av pensionsavtal ITP. (OBS: detta gällde tidigare Vårdföretagarna och Almega Friskolor, men du som går på dessa avtal tillhör från och med 1 oktober 2022 istället TSL.)

Trygghetsrådet TRS

För dig som är anställd inom privat sektor. (Din arbetsplats har kollektivavtal mellan Kommunal och Arbetsgivaralliansen.) 

Är du anställd inom kooperativ eller idéburen sektor?

CIKO

För dig som är anställd inom kooperativ eller idéburen sektor. (Din arbetsplats har kollektivavtal mellan Kommunal och Fremia.)

Är du anställd inom fastighetsbranschen?

Trygghetsfonden Fastigo-LO

För dig som arbetar i fastighetsbranschen. (Din arbetsplats har kollektivavtal mellan Kommunal och Fastigo). 

Är du anställd inom Svenska kyrkan?

Kyrkans Trygghetsråd

För dig som arbetar inom Svenska kyrkan. (Din arbetsplats har kollektivavtal mellan Kommunal och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.)

Saknar din arbetsplats kollektivavtal?

Då kommer det vara den offentliga omställningsorganisationen du ska vända dig till. Information om denna finns på Kammarkollegiets webbplats

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar