Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Facklig Framgång i Åre!

facklig framgång åre
Foto: illustration kommunal mellersta norrland
Återvinningsstationerna Staa och Brattåsen i Åre har varken rinnande vatten, riktiga toaletter eller tillgång till dusch. Efter anmälan från Kommunal till arbetsmiljöverket måste nu arbetsgivaren åtgärda ett antal punkter.

I anmälan till arbetsgivaren begärde Kommunal bland annat vattentoalett, avskilda rast- och matutrymmen, dusch, omklädningsrum för både män och kvinnor, klädskåp och rutiner för städ och tvätt av arbetskläder. Nu har Kommunen fram till 1 oktober på sig att åtgärda problemen annars väntar vite.

Problemen uppmärksammades när man fick till ett skyddsombud på arbetsplatsen som tillsammans med arbetsmiljösamordnaren på sektionen i Åre skickade in en 6,6a till arbetsmiljöverket.

Återigen visar det här hur viktigt de är med skyddsombud på arbetsplatserna som i sin roll kan uppmärksamma arbetsmiljöproblem som dessa.

– Såklart hade man velat att problemen skulle åtgärdas fortare, men just nu får vi vara nöjda med att arbetsmiljöverket gick på vår linje och att problemen ska åtgärdas överhuvudtaget, säger sektionsordförande i Åre, Maria Engström.