Vinnare av Styrkepriset 2021!


2022-02-04

Stort grattis till sektion Färgelanda-Mellerud som är vinnare av Styrkepriset 2021! Priset tilldelas den sektion som värvat flest nya medlemmar i relation till sin storlek från 1 november till 31 december 2021. Sektionsordförande Sabine Runesson berättar hur just deras sektion lyckades med sina värvningar!

Sektionsordförande Sabine Runesson håller en blombukett och tittar in i kameran.
Sektionsordförande Sabine Runesson.
Foto: Kommunal

Grattis! Hur lade ni upp värvningen i november och december?

— Vi har fått mycket hjälp från avdelningens ORFO (Organiserade regionala fackliga ombud). Tillsammans har vi från hela kontoret varit ute mycket på olika ställen, till exempel arbetsplatser. Där har vi pratat med medlemmar och delat ut material. Helt enkelt visat oss ute, träffat människor och informerat om medlemskapet och vad det innebär.

Vad funkade bra i ert värvningsarbete?

— Just att vi fick ta emot hjälp från ORFO var till stor nytta och något som har gett oss flera lärdomar i värvningsarbetet. Sedan har också återbesök fungerat bra, att vi inte går till ett och samma ställe bara en gång utan är där två eller tre gånger. Man kan ju aldrig vara ute för mycket. Bemötandet blir bra, man träffar olika människor och når ut till så många fler vid återbesök. Man kanske inte värvar någon vid första försöket, men förhoppningsvis vid det andra eller tredje.

Varför tror du att ni tog hem Styrkepriset 2021?

— Vi hade helt enkelt bestämt oss för att vi skulle ta hem det här, vi ville göra det! Vi har sporrat varandra, det finns en kämparglöd inom gruppen.

Hur jobbar ni för att ha roligt ihop i sektionen?

— Genom ett gott samarbete i hela gruppen, där alla är delaktiga. Många av våra medlemmar har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, där vet alla att samarbete i grupp är viktigt. Ingen kan göras allas uppgifter, men alla kan dra sitt strå till stacken och hjälpas åt. Vi har ett gott omhändertagande av alla medlemmar. På så sätt blir vi också starkare.

Hur ska ni fortsätta ert arbete framöver?

— Vi har lagt in en extra växel för att ta hem det här priset, men fortsätter även nu att kämpa framåt med vårt arbete. Till våren sätter vi bland annat igång med värvarteamet.

Hur ska ni fira den här fina utmärkelsen inom sektionen?

— Vi har firat med tårta i både Mellerud och Färgelanda. Avdelningen har också varit här och grattat med blommor och tårta.

Läs mer och följ prisutdelning i direktsändning

Dela sidan