Vinnare av Styrkeprisets hedersutmärkelse 2021


Styrkeprisets hedersutmärkelse 2021 delas ut till den medlem som värvat flest arbetskamrater inom ramen för kampanjen Värva en kollega. Styrkeprisets hedersutmärkelse 2021 gick till arbetsplatsombudet Gil Mande Mwanza från sektion Mälardalen. Gil får som belöning ta med sig en kamrat till Kommunals kongress i maj 2022, och delta som gäst. Vi tog oss en pratstund med Gil.

Bild på Gil Mande Mwanza
Foto: Privat

Berätta, hur lade du upp din värvning?

Jag utgick från vilken person jag talade med i varje enskild situation. Jag lyssnade på vad som var viktigt för just den personen och anpassade vad jag lyfte fram utifrån det. Men det som jag oftast pratade om med någon som inte ännu var medlem var vad Kommunal är, varför det är viktigt att vara medlem, vikten av en bra arbetsmiljö och vilka försäkringar som ingår i medlemskapet. 

Jag brukar också prata om hur det fungerar med medlemsavgiften och vad som ingår i medlemskapet. Brukar även berätta hur man gör om man får problem med chefen eller något annat på jobbet och behöver få hjälp av Kommunal. Men som sagt, jag anpassar det utifrån vilken person jag pratar med.

Vad fungerade bäst i din värvning?

Att anpassa sig efter personen man pratar med och vad den frågar om/är intresserad av. Att bygga förtroende hos personen och se till att de vet vad de kan förvänta sig för hjälp när de behöver den och hur det fungerar när man söker hjälp tycker jag är väldigt viktigt. Det är i det personliga mötet man har chansen att värva nya medlemmar.

Vad har du för tips till andra när det gäller att lyckas med värvningen?

Att ha tålamod, att lyssna på den man pratar med och verkligen ta in vad de vill och vad deras åsikt är. 

Sedan har jag märkt att det fungerar bra att prata om de försäkringar som ingår i medlemskapet.

Läs mer om Styrkepriset 2021

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar