Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Viktig information till samtliga medlemmar inom Keolis i Göteborgsområdet.

Kommunals logga med röd bakgrund
Foto: kommunal.se
2017-11-28
Kommunal Väst önskar omgående att få kontakt med samtliga medlemmar som arbetar inom Göteborgsområdet, vars nuvarande arbetsgivare är Keolis AB.

Kommunal och Keolis AB har under året tvistat om ett kollektivavtal som berör bussförare i göteborgsområdet. Parterna har ännu inte kommit överens och förhandlingarna pågår fortfarande.

Kommunal har krävt att Keolis AB skall uppfylla de punkter som fackförbundet anser arbetsgivaren varit bunden att följa genom det centrala avtalet, bilaga ”Göteborgstillägget". Parterna har dock olika tolkningar om vad detta innebär.

Med bakgrund av denna tvist så önskar Kommunal därför att komma i kontakt med samtliga medlemmar som omfattas av det aktuella kollektivavtalet, "Göteborgstillägget" och som idag är anställda på Keolis AB. Om arbetsdomstolen genom sitt utslag väljer att gå på Kommunals linje i tvisten så behöver vi omgående få kontakt med de medlemmar som är intresserade av att företrädas av Kommunal. Detta eftersom det alltid krävs ett medgivande av en medlem för att bli företrädd vid en eventuell tvist.

Berörs du? 

Kontakta då oss omgående via mejl: vast@kommunal.se 
Glöm inte att skriva ditt medlemsnummer eller personnummer i mejlet.
Märk ditt mejl under ämnesraden "Göteborgstillägget".