Valmire fick fast anställning!


Här kan du läsa om Valmire som tog hjälp av sin sektion och fick hjälp att förhandla. Resultatet blev en fast anställning!

Valmire fick fast anställning
Foto: Privat

Under flera år har Valmire Dolaku arbetat inom förskolans värld. Hon trivs otroligt bra med att jobba inom förskolan. Det började med att hon fick timvikariat som obehörig förskolelärare och rullade på så tills Valmire efter flera år som timanställd insåg hur påfrestande det faktiskt var att inte veta mer än några veckor framåt hur hennes jobbtillvaro skulle se ut.

Felaktig anställning
Eftersom Valmire inte är utbildad förskolelärare ansåg inte arbetsgivaren att hon kunde få en fast anställning via Lagen om anställningsskydd (LAS) trots att hon jobbat som vikarie under flera år. Men Valmire gav inte upp. Med hjälp av Kommunal gjordes en förhandling där man tog striden för att Valmire faktiskt varit felaktigt anställd som obehörig förskolelärare. Arbetsgivaren gav då Valmire en fast anställning från 1 oktober 2022 som förskoleassistent och under 2023 kommer Valmire att få utbilda sig till barnskötare en dag i veckan.  När hon är färdig med sin utbildning kommer hennes anställning att bli en fast anställning som barnskötare i kommunen.


- Jag kan inte beskriva i ord den känsla jag har över min fasta anställning, säger Valmire. Nu försöker jag berätta min historia för att också kunna få andra att våga stå upp för sig själva och ta hjälp av facket.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar