Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Undersköterskan Bibbi Farkas Olsson hyllas nationellt

- Hyllningen är tack vare min dotter Louise, berättar undersköterskan Bibbi Farkas Olsson som nu hyllas nationellt.
- Hyllningen är tack vare min dotter Louise, berättar undersköterskan Bibbi Farkas Olsson som nu hyllas nationellt.
Foto: Birgitta Svensson
2019-03-18
Hyllningsinitiativet 5% har om syfte att öka synligheten för undersköterskor i Sverige. Nu hyllas undersköterskan Bibbi Farkas Olsson från Eksjö.

- Hyllningen är tack vare min dotter Louise, berättar undersköterskan Bibbi Farkas Olsson som berättade för dottern om initiativet Fem procent. Syftet med det nationella initiativet är att synliggöra undersköterskor som står för 5% av arbetskraften i Sverige. Med hyllningsinitiativet vill man också att undersköterskorna ska stå för fem procent av rubrikerna i tidningarna.

- Jag berättade för min dotter om 5% och  hon skickade då in en hyllning, därefter blev hon kontaktad av USKA som ligger bakom idén, säger Bibbi och förklarar att USKA är en matchningstjänst för undersköterskor. Den är att jämföra med Kommunals verktyg Trampolin där du enkelt söker nytt jobb. Läs mer om det här. 

En god ambassadör som brinner för yrket

Bibbi Andersson Farkas talar varmt om sitt yrke som undersköterska. 

- På min arbetsplats har undersköterskan en central roll i arbetet, säger Bibbi som gått en ettårig specialistutbildning inom operation/anestesi. Hon ser därför att det finns ett stort värde i att vidareutveckla sig inom sin yrkesroll. Dessutom tycker hon att det är viktigt att tillvarata hela arbetsgruppens erfarenheter.

- Därför är Bibbi en solklar ambassadör för sitt yrke och vår sektion, säger Birgitta Svensson, sektionsordförande i sektion Regionen Höglandet.

Läs intervjun med Bibbi Farkas Olsson i Smålandstidningen