Tobias krönika: Kommunal levererar samhällsnytta – överallt!


2019-04-05

Under vintern och våren har jag varit på massor av arbetsplatser. Jag var till exempel på Liseberg. Där jobbar medlemmar i Kommunal på högvarv inför säsongen med att få alla attraktioner att fungera. Direkt fick jag ett blåställ och blev satt i arbete. Jag trivdes som fisken i vattnet – tack för att jag fick besöka er i Göteborg.

Tobias Baudin, Kommunals förbundsordförande
Foto: Kommunal

På en skola i Bålsta utanför Stockholm träffade jag fler fantastiska medlemmar i Kommunal. Lokalvårdare, kockar och så pedagoger med särskilt ansvar för barn med särskilda behov. Här verkar man jobba bra tillsammans. Det är ju så det borde vara på varenda arbetsplats.

Jag har också fått möjlighet att besöka en skidanläggning i Boden. Jag som inte stått på ett par skidor sedan tonåren fick hänga med i pistmaskinen och höra mer om villkoren för de vaktmästarna på fritidsförvaltningen. En utmaning är tidspressen. Allt mer ska göras utan att det anställs fler.

Kommunal levererar samhällsnytta överallt – såväl sena kvällar i minusgrader i skidspåret som tidiga morgnar på förskolan. Det är en styrka för vår förening att vi är så många och kan så mycket. Och var så säkra: Era berättelser tar jag med mig i mina möten med politiker och arbetsgivare.

Men jag som själv är maskinist vet mycket väl hur svårt det kan vara att ge plats för alla olika yrken som finns inom Kommunals avtalsområden. Här måste vi bli bättre på att backa varandra. Jag är övertygad om att ju fler vi är desto bättre kommer vi att lyckas.

Tobias Baudin
Förbundsordförande
Kommunal

Dela sidan