Webb-tv och text: Tobias Baudin ny ordförande för Kommunal


Efter en lång debatt och sluten omröstning blev det Tobias Baudin som valdes till ny förbundsordförande för Kommunal.

- Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Kommunal. Jag känner stor ödmjukhet inför uppdraget. Den största utmaningen är att se till att vi kan komma tillrätta med den ojämställdhet som finns på svensk arbetsmarknad, säger Tobias Baudin.

Medlemmarna måste få ett bättre arbetsliv, det tänker han arbeta hårt för.

- Vi måste förbättra medlemmarnas löner, anställningsvillkor och arbetsmiljö, och öka bemanningen på landets arbetsplatser. För att lyckas med det måste vi se till att vi är en organisation som växer och blir fler.

Sitt fackliga uppvaknande fick han tidigt, redan när han fick första jobbet efter skolan och mötte ojämlikhet i arbetslivet.

- Jag brinner för att bekämpa orättvisor. Det är därför jag står i den här talarstolen idag. Av hela mitt hjärta vill jag bli ordförande i Kommunal.  Jag ska använda alla mina erfarenheter i arbetet. Jag ska se till att medlemmarna känner den där tilliten till att pengarna används till facklig verksamhet, sade han i det tal han höll före omröstningen.

- Vi ska ta den plats som Nordens största fackförbund förtjänar. Utan Kommunal stannar Sverige. Tillsammans ska vi bygga ett starkare Kommunal.

På fredag avslutar Tobias Baudin kongressen med ett tal där han kommer att berätta mer om hur han vill arbeta som ordförande för Kommunal.

Under onsdagskvällen valdes även en ny förbundsledning och en ny förbundsstyrelse.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar