Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Tobias Baudin nominerad till partisekreterare för Socialdemokraterna – det här händer nu

Bild på Malin Ragnegård med en armen på ett räcke.
Malin Ragnegård, idag förbundssekreterare och vice ordförande, efterträder Tobias Baudin fram till Kommunals nästa kongress den 31 maj 2022.
Foto: Fredrik Sandin Carlson.
2021-10-12
Kommunals ordförande Tobias Baudin har tackat ja till att nomineras till posten som partisekreterare för Socialdemokraterna. En enig valberedning står bakom nomineringen, som presenterades vid en pressträff idag. Valet till partisekreterare kommer att äga rum vid Socialdemokraternas kongress i november. Väljs Tobias Baudin till partisekreterare kommer han att lämna sitt uppdrag som ordförande för Kommunal.

-    Det är hedrande att bli nominerad till partisekreterare och jag vet att Kommunal står bättre rustat än på länge, med en stark organisation och mycket på gång. Jag är oerhört stolt som ordförande. Det vi lyckats med är ingen one man show – det är resultatet av ett lagarbete. Men det är aldrig lätt att lämna världens bästa fackförening, säger Tobias Baudin. 

-    Väljs jag till partisekreterare för Socialdemokraterna kommer jag fortsätta arbeta för jämlikhet, en starkare välfärd och ett mer demokratiskt samhälle. Det tar jag med från Kommunal och hela min fackliga gärning, avslutar Tobias Baudin.

Malin Ragnegård, idag förbundssekreterare och vice ordförande, efterträder Tobias Baudin fram till Kommunals nästa kongress den 31 maj 2022.

-    Det här är ett ansvar jag självklart är redo att axla. Kommunal är en fantastisk organisation och jag önskar Tobias Baudin all lycka till, säger Malin Ragnegård.