Sektion barn och ungdom i Halmstad har styrelsen med flest utlandsfödda i Sverige


I sin artikel ”Få i styrelsen har utländsk bakgrund”, publicerad i Kommunalarbetaren 26/8-2015, skriver Johan Erlandsson om att endast 12 procent av medlemmarna i Kommunals sektionsstyrelser har utländsk bakgrund, men att Barn- och Ungdomssektionen i Halmstad utmärker sig.

En enkätundersökning som medlemstidningen kommunalarbetaren (KA) gjort med kommunals sektioner visar att endast 12 procent av ledamöterna har utländsk bakgrund. Detta är inte representativt för Kommunal som är en av Sveriges största invandrarföreningar.

En sektion som sticker ut är barn- och ungdomssektionen i Halmstad. Där är nästan hälften av styrelseledamöterna är födda utomlands.

Vi har verkligen jobbat med det medvetet och tack vare det kan vi hjälpa medlemmarna på ett helt annat sätt. Det är guld värt, säger sektionsordförande Eva-Lena Jacobsson.

I styrelsen sitter bland annat Tomislav Medved, född i Slovenien, Ana-Valeria Mermege, född i Rumänien och Anna Henkulj, född i Serbien. Utöver dessa finns styrelsemedlemmar med finskt och thailändskt påbrå och ytterligare en från före detta Jugoslavien.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar