Säker arbetsmiljö som bilderbok


Just nu skickas arbetsmiljöboken ’’Jobba säkert i lantbruket’’ ut till Kommunals avdelningar. Boken har ingen text utan består enbart av bilder och vänder sig i första hand till dem som inte har svenska som modersmål. Boken kan även användas vid introduktioner och yrkesutbildningar i lantbruk.

- Jag tycker att ’’Jobba säkert i lantbruket’’ är bra för den visar på hur man ska arbeta tryggt och säkert på ett lite annorlunda sätt än vad vi är vana vid, säger Anja Westberg, ombudsman i Kommunal.
Boken har ett litet praktiskt format som gör att den är lätt att ta med – den ryms i en ficka.

- Bilder är mycket bra att diskutera kring. Jag hoppas att den väcker tankar och även idéer om hur man ska ha det på sin arbetsplats så att ingen far illa, säger Anja Westberg.

Boken kommer att delas ut till alla Kommunals medlemmar som arbetar inom lantbruket samt vid maskinstationer. Inom Prevent pågår även ett projekt att ta fram bilderböcker om arbetsmiljö för trädgårdsodling, trädgårdsanläggning, grönyteskötsel och golfbanor för att på ett enkelt sätt förmedla säkerhet och god arbetsmiljö. Tidigare i år har en bilderbok för skogsbruket getts ut.

Ladda ned böckerna på Prevents webbplats

Där går också att hitta checklistor för arbetsmiljöarbetet i lantbruket.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar