Passa på: Prata pension och försäkring med Folksam


2018-05-14

Som medlem i Kommunal har du inte bara riktiga bra försäkringar. Du har även möjlighet att prata försäkring och pension med experter från Folksam. Ett samtal som du hade fått betala 1500 kronor för om du inte varit medlem i Kommunal.

Christian från Folksam kommer till sektion Vård och Omsorg i Jönköping för att prata pension och försäkring.
Christian från Folksam kommer till sektion Vård och Omsorg i Jönköping för att prata pension och försäkring.
Foto: Sofia Tollbo

— 100% nöjdhet har dessa samtal visat sig ge, säger Solvi Engström försäkringsansvarig i sektion Vård och Omsorg, Jönköping. Intresset för dessa samtal är omfattande och efter ett så kallat pensionmingel i Jönköping var sektionen tvungen att utöka datum för träffar med Folksam.

—Det är dock något svårare att få unga medlemmar att boka in den här typen av samtal, berättar Solvi och lyfter vikten av att redan i unga år se om sin pension och sina försäkringar.

Många medlemmar som väntar med att planera för pensionen ångrar sig senare därför är ett pensions-/försäkringssamtal med Folksam ett ypperligt tillfälle för dig som medlem.

En hel timma för pensions-/försäkringssnack

—Vi kallar de här samtalen ”Timman”, eftersom du som medlem i Kommunal har rätt att helt kostnadsfritt prata försäkring och pension med oss i en timme, berättar Christan från Folksam. Han är också noggrann med att förklara att de inte på något sätt är försäljare.

—Vi är här för att rådgöra dig som medlem, och vid intresse pratar vi mer än medlemsförsäkringar, säger Christian och syftar på sakförsäkringar för exempelvis villa och bil.

Som medlem i Kommunal har du försäkring vid olycksfall. Det innebär att du har möjlighet att få ersättning från Folksam om du skadar dig utanför jobbet.

—Så fort du råkar ut för en olycka som leder till att du uppsöker läkare har du rätt till ersättning, säger Christian och förklarar att många förstår det i samband med samtalen. Och du har rätt att upp till tre år efter olyckan få ersättning för läkarbesöket.

Christian och Solvi beskriver samtalen som viktiga helhetsgenomgångar.

Ta chansen - det är mycket att sätta sig in i

—När det kommer till pensioner och försäkringar är det mycket information att ta till sig. Därför är de här samtalen med Folksam väldigt givande, säger Solvi och uppmanar fler medlemmar att ta chansen.

Vill du prata pension och försäkring med Folksam? Kontakta sektion Vård & Omsorg Jönköping: vard-omsorg-jonkoping.sydvast@kommunal.se

Dela sidan