Möt vår nya avdelningsordförande Karolina Sundberg- En kvinna med många bollar i luften!


Hon är undersköterska, ledamot i kultur & fritidsnämden och ersättare i kommunfullmäktige i Sundsvalls kommun, ledamot i förbundsstyrelsen för Kommunal centralt, gårdsägare, tvåbarnsmamma, bonusmamma och nu även Kommunal Mellersta Norrlands avdelningsordförande, att Karolina Sundberg är en driven och engagerad kvinna råder det inga tvivel om.

Karolina sundberg
Avdelningsordförande Karolina Sundberg
Foto: Kommunal mellersta norrland

Vid 19 års ålder gick Karolina med i Kommunal och efter några år startade hennes fackliga engagemang på arbetsplatsen som arbetsplatsombud och skyddsombud. Därefter har Karolina bl.a. varit sektionsstyrelseledamot, ungansvarig och studieansvarig i sektion Sundsvalls vård och omsorg, hon har också jobbat med medlemsvärvning på avdelningskontoret i flera år. Nu har hon varit vice ordförande i Kommunal Mellersta Norrland i nästan sex år och de senaste två åren har hon även fått hoppa in i rollen som avdelningsordförande i omgångar.

Igår var det fyllnadsval av ordförande då tidigare avdelningsordförande blivit anställd som ombudsman.

Valberedningens förslag föll på Karolina och efter en spännande omröstning med fyra kandidater fick den snart 40-år fyllda Karolina majoritet av rösterna.

-Jag har lite svårt att smälta det här,

Alla dessa fantastiska kamrater jag har runtomkring mig, som idag har gått upp & pratat för mig som lämplig kandidat, alla fina ord, flertalet lyckönskningar, kramar & kärlek! Hade verkligen svårt att hålla tårarna tillbaka vid många tillfällen och att ha så många fina människor runtomkring mig får mig att känna mig som den rikaste i världen!

Jag tackar ödmjukast för det fina förtroendet.

Hur kommer du att ta dig ann rollen som avdelningsordförande? 

Jag har nu en tid axlat dubbla roller med arbetsuppgifter som ligger på en vice ordförande & en avdelningsordförande, nu känner jag att det ska bli fantastiskt roligt att få lägga all min tid och fokus på rollen som avdelningens ordförande. 

Min ledarform är att lyfta andra, stötta och se till att andra får bra förutsättningar och verktyg till att växa, våga och orka.

Vi ska samla styrka och kraft tillsammans och ta striden! Tillsammans är vi starka!

Vad vill du jobba extra för?

Jag kommer jobba mycket för att vår avdelning tillsammans ska bli ännu starkare. 

Vi ska synas och höras i många forum och ingen politiker eller arbetsgivare ska vara det minsta tveksam över vad Kommunal vill, vad medlemmarna vill! 

Alla förtroendevalda och anställda i vår avdelning behöver flytta fram positionerna och kämpa tillsammans för att förbättra för alla Kommunals medlemmar. 

Det ska inte finnas en enda arbetsplats i vår avdelning där våra kamrater sitter och hänger med huvudet i fikarummet och känner frustration över sin arbetssituation och inte vet vad man kan göra åt saken, vi ska lyfta, vägleda och hjälpa medlemmarna att ta kampen ute på arbetsplatserna, bilda opinion och försöka driva igenom dom frågor och villkorsförbättringar som medlemmarna vill se. 

Jag kommer också kämpa för att synliggöra medlemmarnas vardag ännu mer i olika media-forum än vad vi gör i dag, uppmuntra till att fler ska bli engagerade inom politiken, jobba för att vi ska bli många fler förtroendevalda, kämpa för att öka mångfalden och lyfta våra unga kamrater.

Jag vill vara ute på arbetsplatserna och träffa medlemmar så mycket jag bara kan och vi tillsammans ska också se till att varenda en som kan bli medlem, vill och ska bli medlem i vår fantastiska förening. Vi ska samla styrka och kraft tillsammans och ta striden.

Tillsammans är vi starka!

Arbetsplatsbesök?

Tycker du att Karolina ska komma och praktisera på din arbetsplats?

Skicka ett mail till mellerstanorrland@kommunal.se märk mailet med "praktikplats, avdelningsordförande" 

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar