Ljusmanifestation mot dödsolyckor i arbetslivet, Bispgården, Sektion Ragunda


I samband med Kollektivavtalets dag 17 mars samlades LO-Facken i Jämtland i Bispgården för en ljusmanifestation mot dödsolyckor i arbetslivet.

Det blev ett härligt gäng om 13 personer som trotsade kallblåsten och regnet på Kollektivavtalets dag 17 mars för att sluta upp till enljusmanifestation mot dödsolyckor i arbetslivet. Platsen var Helenés Fik och Musik i Bispgården, Ragunda Kommun.

Kvällen inleddes med att tända gravljus och marschaller innan det var dags för kvällens första talare. Berit Forsgård, huvuskyddsombud i Kommunal, pratade om bland annat arbetsmiljö och statistik runt dödsolyckor.

Sedan hölls en tyst minut för att hedra dem som omkommit på våra arbetsplatser.

Kjell Berg, LO facken i Jämtland, var nästa talare för kvällen. Han pratade om kollektivavtalet och den pågående avtalsrörelsen.

Sista talare var kommunalrådet Jonas Andersson, Socialdemokraterna, som talade om bland annat kollektivavtalet, det fackliga löftet och de satsningar de arbetar med inom kommunen för att förbättra arbetsmiljön för de anställda.

Därefter blev det plats för frågor till kommunalrådet. LO undrade hur Socialdemokraterna kommer att jobba framåt både lokalt och på regeringsnivå för att minska antalet dödsolyckor på arbetsplatsen.

Det blev även goda diskussioner om arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö som börjar gälla 31 mars. Kvällen avslutades med fika.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar