Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Linda Bååth ny ordförande för Kommunal Västra Svealand

Kommunal Västra Svealands nyvalda ordförande Linda Bååth.
Foto: Kommunal
2021-06-09
På Kommunal Västra Svealands digitala extra årsmöte tisdag 8 juni valde de 85 ombuden en ny ordförande. Linda Bååth heter Kommunal Västra Svealands nya ordförande och hon tillträder omedelbart efter att ha fått en klar majoritet av rösterna på tisdagens extra årsmöte.

Kommunal Västra Svealands nya ordförande Linda Bååth kommer närmast från Kommunal sektion Karlstad skola-teknik där hon varit ordförande sedan 2016. Linda har innan dess varit i skolans värld sedan 2003 och arbetat som både instruktör och elevassistent på gymnasiesärskolan i Karlstad och är även utbildad undersköterska och har haft olika fackliga uppdrag. Bland annat sitter hon i LO-distriktet Örebro och Värmlands styrelse.

I sin roll som avdelningsordförande kommer Linda Bååth arbeta för att synliggöra avdelningen Västra Svealand.

”Nu vet medlemmarna om att de tillhör en sektion men jag vill visa hur många vi är i hela avdelningen och vilken kraft det ger”, säger Linda Bååth.

Ett stort fokus kommer också att läggas på att visa alla Kommunals yrkesgrupper.

”Undersköterska är vår största yrkesgrupp men vi får inte glömma alla våra andra yrkesgrupper. Jag kommer också själv ifrån en sektion där 50 procent av medlemmarna kommer från den privata sektorn”, säger Linda Bååth.

Med detta arbete i fokus tror Linda att Kommunal kan blir större och starkare framöver.

Linda Bååth efterträder Eva Jessen som tidigare var ordförande.