Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Längre svarstider hos sektionerna

Just nu har vi tekniska problem med sektionernas e-post, därför kan det ta längre tid att få svar. Du kan även ringa till oss.
Stäng

Krönika: Dags att sikta mot stjärnorna

Tobias Baudin.
Foto: Kommunal.
2021-02-11
För många av oss, inte minst för många av medlemmarna i Kommunal, var förra året ett år som präglades av hårt slit, oro, sorg och ilska. Men det var också ett år av upprättelse, välförtjänt uppmärksamhet och framgång för medlemmarna i Kommunal – ett år då vi som fackföreningen växte i rekordfart.

Vid årsskiftet var vi hela 519 518 medlemmar. Det betyder att vi blev drygt 16 600 fler under 2020, den största ökningen på 36 år. Att lyckas med en sådan bedrift i en så svår tid är inget annat än ett storverk. Medlemmarna i Kommunal har gång på gång bevisat för alla att ni är en kraft att räkna med.

Under 2020 har vi rotat oss som en fackförening som syns, hörs och inte backar. Vi är en stark part i förhandlingarna med arbetsgivarna och vi har en given position i samhällsdebatten. Jag är övertygad om att det här är det nya normala – ett Kommunal som tar plats. Och då kommer vi också 2021 att fortsätta växa i rekordfart. 

Det här är det nya normala – ett Kommunal som tar plats.

Samtidigt är det viktigt att komma ihåg varför det är så viktigt att vi är många, och att vi blir fler. Förra årets framgångar gav ett viktigt prov på vad en stark fackförening kan åstadkomma. Det är bara när vi är många starka röster som vi kan kräva förändringar, kräva högre löner och bättre villkor. Ju fler vi är desto starkare röst har vi. Och jag är övertygad om att förra året bara var ett smakprov på vad vi tillsammans kan åstadkomma. För det är ju så att vi kan, och ska, växa ännu mer.

Att säga att varenda en som kan vara medlem i Kommunal ska vara det är kanske att sikta mot stjärnorna (eller ännu högre) men samtidigt vet jag att det sista medlemmarna i Kommunal är – det är att vara rädda för en utmaning. Därför säger jag utan tvekan; det här året siktar vi mot stjärnorna! Gasen i botten, nu kör vi! 

Tobias Baudin

Förbundsordförande Kommunal