Kommunal vann Fairtrade Challenge för tredje året i rad!


15 oktober var det Fairtrade Challenge – dagen då organisationer och företag tävlar i att fika rättvisemärkt. På arbetsplatser och sektionskontor samlades medlemmarna i Kommunal för fika och samtal om arbetsvillkoren i Sverige och andra länder. Med över 135 000 deltagare tog Kommunal hem segern i utmaningen.

135 711 personer – så många fikade Fairtrade-märkt med Kommunal 15 oktober. Det räckte med råge för att vinna Fairtrade Challenge, utmaningen som är kulmen på temaveckorna Fairtrade Fokus som arrangeras av Fairtrade Sverige. Det är tredje året i rad som Kommunal tar hem tävlingen.

Tina Dahlström, ombudsman på Kommunal, gläds åt vinsten.

- Självklart är det alltid kul att vinna! Men det som jag känner mest stolthet över är att vi åter igen lyckats träffa så många av dem som arbetar på medlemmarnas arbetsplatser. Vi har fått möjlighet att berätta om Fairtrade och varför vi gör detta, att Kommunal är medlem i Fairtrade och att vi gör det här för att vi är en organisation som står upp för mänskliga rättigheter, rättvisa löner och bra villkor på arbetsplatser både i Sverige och över hela världen, säger hon.

Tvåa i Fairtrade Challenge blev hotellkedjan Scandic med 56 032 fikadeltagare. Sammanlagt fikade 630 000 personer fördelat på över 11 000 fikapauser runt om i Sverige.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar