Kommunal fixade den största fikan och vann Fairtrade Challenge för fjärde gången!


Den 11 maj var det World Fairtrade Challenge – dagen då organisationer och företag tävlar i att fika rättvisemärkt. Nytt för i år var att det var hela världen som fikade. På arbetsplatser och sektionskontor samlades medlemmarna i Kommunal för fika och samtal om arbetsvillkoren i Sverige och andra länder. Med över 88 000 deltagare tog Kommunal hem segern i utmaningen.

88 812 personer – så många fikade Fairtrade-märkt med Kommunal mellan den 11-13 maj 2017. Det var tillräckligt för att vinna Fairtade Challenge. För Kommunal handlar tävlingen om ett unikt tillfälle att vara ute på medlemmarnas arbetsplatser och prata om schyssta villkor på arbetsplatser runt om i hela Sverige och i resten av världen.


Barbro Moberg, ombudsman på Kommunal, gläds åt vinsten.

- Självklart är det alltid roligt att vinna! Samtidigt vill jag påpeka att det inte är det viktigaste med tävlingen. För Kommunal är det här är ett unikt tillfälle att visa att vi står upp för schyssta arbetsvillkor och allas lika värde. Att vi står på lantarbetare i andra länders sida!

Tror du att Kommunal kan vara ett föredöme för andra organisationer?

- Ja! Det här är en aktiv handling som kan vara ett föredöme för andra. Samtidigt vet jag att vi kan bättre. Vi skulle genom tävlingen kunna träffa betydligt fler medlemmar, från norr till söder, och genom det sprida Kommunals värdegrund.

Vill du läsa mer om Fairtrades arbete och ta Fairtrade-märkt fika till din arbetsplats? Klicka här 

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar