"Jag har haft Kommunal i ryggen"


Efter att Cecilia Bemert kom tillbaka från sin sjukskrivning på sex månader var det mycket som strulade. Idag har allt löst sig till det bästa, men det var en onödigt jobbig väg hit.

När Cecilia Bemert skulle börja arbeta igen hade hon förlorat platsen som personlig assistent hos ”sin” brukare och fick hoppa in med kort varsel hos andra brukare. För Cecilia medförde det stora problem att inte få ett schema i förväg, eftersom hennes familjesituation kräver att hon ordnar barnomsorg privat de kvällar och helger som hon arbetar.

Schemaläggningen var något som alltid har löst sig inom arbetslaget tidigare, men efter sjukskrivningen ville chefen sköta det på ett annat sätt. Chefen beordrade också Cecilia att arbeta natt, något som hon inte gjort tidigare och som blev alldeles för påfrestande för henne då hon inte helt återhämtat sig från sin sjukperiod.

Cecilia stångades ordentligt med sin arbetsgivare för att få sitt schema i förväg och för att få en rimlig chans att planera sin barnomsorg. Men istället för att få stöd att komma tillbaka till arbetslivet på ett bra sätt, möttes hon av administrativt strul och ett ointresse att lösa situationen.

Som grädde på moset vägrade arbetsgivaren att betala ut ersättning för förskjuten arbetstid som Cecilia har haft. Anledningen skulle vara att den inte gick att räkna ut, eftersom Cecilia inte hade något schema. De erbjöd istället en summa som var uppenbart lägre än den ersättning hon skulle ha fått om hon bara hade haft ett schema att gå på. Dessutom hade varken chefen eller samordnaren kunskap om hur man rapporterar in förskjuten arbetstid, vilket gjorde att det drog ut mycket på tiden onödigt mycket.

De har frågat efter hur jag mår och tagit de fajter med arbetsgivaren som jag inte orkat ta själv,

säger Cecilia om stödet som hon fått från Kommunal Partille.

Kommunals sektion Partille fick efter flertalet överläggningar arbetsgivaren att gå med på en uppskattning av den förskjutna arbetstiden som byggde på det schema Cecilia hade innan sjukskrivningen. Ersättningen blir då 5000 kronor istället för de 1200 som arbetsgivaren föreslog.

Jag har haft dem i ryggen, de har också hjälpt mig med en omplacering till ett nytt jobb som jag sökte. 

Idag arbetar Cecilia heltid som vaktmästare, hälsan är tillbaka och hon stortrivs med sina nya arbetsuppgifter.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar