I huvudet på ordförande


Håkan Nilsson heter jag och jag har förtroendet att vara avdelningsordförande i Kommunal Västerbotten. På den här sidan kommer jag med varierande mellanrum lägga upp mina tankar och reflektioner. Allt från medlemmens vardag till det som just nu är aktuellt i Kommunal Västerbotten. Man kan aldrig veta vad som snurrar runt i huvudet på mig.

Organisera er på er arbetsplats!
Nu är det ett tag sedan jag skrev nått om mina tankar som ordförande för Kommunal Västerbotten. Orsaken är väldigt enkel, jag har helt enkelt inte haft tid. Jag har de senaste veckorna varit ute på besök ute i avdelningen på arbetsplatser men även träffat lokala fackliga företrädare.

Avdelning Västerbotten är väldigt spännande att leda utifrån den variation av arbetsplatser, branscher som jag möter och kommer att möta närmaste tiden. Varje nytt besök gör att jag lär mig något nytt om alla olika yrkesgrupper inom Kommunal.

Det som slår mig är hur stort engagemang det finns ute på alla arbetsplatser. Hur varje enskild medlem har åsikter både om Kommunal men i första hand på sin egen arbetssituation. Att ta hand om det engagemanget som fackförbund är den största utmaningen för oss förtroendevalda och anställda i Kommunal närmaste tiden.

Andelen förtroendevalda på arbetsplatserna har senaste åren minskat men vi kan återigen öka.

Hur når vi då en ökning av ombud? Jag tror efter mina möten de senaste veckorna att om varje medlem ges möjlighet att få kunskap. Att engagera sig på sina villkor till att börja med, kommer fler medlemmar att vilja ta på sig uppdrag som arbetsplatsombud/skyddsombud.

Vi måste bli bättre på att erbjuda möjlighet till medlemsutbildningar på olika sätt. Vi måste kunna ge mera utbildningar lokalt till alla våra förtroendevalda och medlemmar.

För tänk när Kommunal finns på alla arbetsplatser, vad kan vi då inte medlemmarna förändra?

Varje nytt besök ger mig mera insikt i vad vi gör bra men även vad som behöver förändras.

Varje nytt besök stärker mig genom att om vi alla på våra arbetsplatser organiserar oss så går det förändra både litet som stort!

Nu närmar sig höstmörkret men som ordförande för Kommunal Västerbotten ser jag ljust på framtiden!

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar