Ett forum för fackets framtid


Nu startar sektion Falkenberg Öppet Hus för ungdomar: ett forum för unga medlemmar.

Öppet hus för unga
1 gång i månaden bjuder sektion Falkenberg unga medlemmar till Öppet hus.
Foto: Thomas Johansson

Startskottet för detta var förra årets bowlingkväll, en idé som ett av våra unga arbetsplatsombud kom med, berättar Isabell Leosson, ungdomsansvarig i sektion Falkenberg. Hon förklarar att det var under sektionens verksamhetsplanering man kom fram till att starta en mötesplats för unga medlemmar.

Den 16/1 kl 17-19 är det dags för årets första öppet hus. Detta återkommer 1 gång i månaden och du som är under 30 år är välkommen. Tanken med det första mötet är att träffas och forma upplägget för framtida aktiviteter.

- Ja, här har man chans att påverka! Vad är det man vill ha ut av Öppet hus: är det föreläsningar, workshops eller finns det några särskilda frågor som är viktiga för unga, säger Isabell som ser fram emot första träffen.

Ett forum som ger inblick

Syftet med Öppet hus är att bilda ett forum för unga medlemmar. Ett forum där man ska kunna utbyta erfarenheter, diskutera gemensamma frågor, ta hjälp av varandras olika kunskaper och knyta nya kontakter. Det är också en chans att få bättre inblick i hur Kommunal arbetar och lära känna de förtroendevalda på sektionerna.

De unga är avgörande för fackets framtid!

- Vi vill fånga upp ungas engagemang, för vi vet att det finns många med glöd därute. De unga är avgörande för fackets framtid och därför är dessa möten jätteviktiga att ta tillvara på, förklarar Isabell som hoppas att Öppet hus kan leda till att fler engagerar sig fackligt.

När: den 16/1 kl 17:00 - 19:00

Var: sektion Falkenberg, Nygatan 40 (trappuppgången bredvid Espresso house)

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar