Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

En branschsektion för Trafik har grundats i Väst

Dan Bejlid Kommunal Trafik
Dan Bejlid valdes till ordförande för den nya sektionen Trafik.
Foto: Privat
2017-02-08
Den 28 januari hölls det första årsmötet för Kommunal Västs sektion Trafik. Nu samlas avdelningens spårvagns- och bussförare tillsammans med tekniker och servicepersonal inom busstrafiken i en stor stark sektion med fokus på just deras frågor.

Årsmötet hölls i Göteborg, men medlemmarna i Bohuslän hade möjlighet att delta från Uddevalla via videolänk. Det var många medlemmar som tog ordet under mötet och passade på att uttrycka sina åsikter och ställa frågor till de nominerade företrädarna.

Lisa Bengtsson från Kommunals förbundsstyrelse medverkade på mötet och hon uppskattade de livliga diskussionerna mellan medlemmarna.

Så himla kul att se vilket stort engagemang som finns hos medlemmarna!

skrev hon på sin Facebooksida efter mötet.

Den över 100 år gamla sektionen Spårvägen Trafik och Teknik som höll till i Göteborg gick samtidigt i graven.  Med undantag för teknikerna på spårvägen, som nu hör till sektion Teknik, kommer alla från den gamla sektionen att föras över till Trafik. Sammanlagt kommer det att bli över 2000 medlemmar i Kommunal Trafik och de kommer att arbeta inom både kommunala och privata bolag.

Dan Bejlid valdes med god majoritet till sektionens  första ordförande. Utöver det nya uppdraget som ordförande är Dan Bejlid RSO, regionalt skyddsombud, för Kommunal Väst. Han har därför en gedigen erfarenhet om hur det fungerar inom den privata bussbranschen. Sin anställning har han som bussförare i Transdev Sverige AB.

Det här är en nystart för Kommunal och för branscharbetet, det gäller att ta tillvara på den här möjligheten och göra det riktigt bra från grunden, säger Dan Bejlid.

Jag ser sektionen som ett servicecenter för våra medlemmar och våra fackliga ombud. Hit ska de vända sig för att få proffsig hjälp och stöd så att de tillsammans kan göra ett gott fackligt arbete på arbetsplatserna, fortsätter han.

Jag vill se att förarna får erkännande för sina insatser och för sitt yrke, precis som lärare och personalen inom sjukvården får, säger Dan Bejlid. Vi ska också fortsätta arbetet med att påverka politiken och samhället så att våra villkor och vår arbetsmiljö blir bättre.

 

Sektion Trafiks styrelse

Dan Bejlid, ordförande (Transdev)
Martin Andreasson (KE:s bussar)
Ingalill Eriksson (Keolis)
Torbjörn Nornwen (Nobina)
Tea Pettersson (GS Spårvagn)
Giovanni Pietrafesa (GS Spårvagn)
Lasse Selander (GS Buss)
Dennis Bildevik (Keolis), ersättare
Jan von Eichwald (Nobina), erättare
Storebjörn Nilsen (Keolis) ersättare
Anika Ström (GS Spårvagn) ersättare