Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Anders Bergström avgår från Kommunals förbundsledning samt som styrelseordförande i Lyran

2016-01-14

- I medias granskning av Kommunals och Lyrans verksamhet och ekonomi har ett flertal allvarliga incidenter kommit fram. Flera av dessa är mitt ansvar. Jag har också gjort misstaget att inte vara helt sanningsenlig på ett område. Det var mer alkohol på en Londonresa än jag tillstod i en intervju med Aftonbladet. Detta tar jag nu konsekvenserna för och avgår, säger Anders Bergström.

- Jag beklagar det som skett, men förstår Anders. Han har genom åren gjort utomordentliga insatser för Kommunal och det är till stor del hans förtjänst att förbundet står starkt ekonomiskt, säger Annelie Nordström, ordförande Kommunal.

Även Lyrans vd Raffaello Di Schiena lämnar sitt uppdrag. Kommunal kommer nu att se över Lyrans och Kommunals verksamhet mycket grundligt.
- Vi tar detta på största allvar. Vi är ett förbund som alltid måste verka med medlemmarnas bästa i fokus. Det är inte så vi framstår nu och därför måste vi satsa alla resurser på att återvinna medlemmarnas förtroende, säger Annelie Nordström.

Kommunals alkohol- och representationspolicy kommer också att ses över.

- Kommunal ska absolut inte förknippas med en osund dryckeskultur. Jag kommer därför att föreslå skärpt restriktivitet i förbundets representationspolicy, säger Annelie Nordström.

Förbundsstyrelsen kommer inom kort att lösa frågan om efterträdare i avvaktan på nästa förbundskongress i maj 2016.