Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Kristina Ullander var och hälsade på vid årsmötet och pratade om rullstolcurling

Årsmöte vid Sektion Kramfors, Mellersta Norrland

Det var ett välbesökt möte. Höjdpunkten var nog inte Kommunals frågor utan vår föreläsare Kristina Ulander från Kramfors.

Hon brinner för att förbättra villkoren

Anneli Wiklund har arbetat med städning i andras hem i cirka tio år. Hon är också arbetsplatsombud på Hemfrid sedan många år tillbaka. Hon brinner för att förbättra villkoren i yrket och sitter med i den avtalsdelegation som påverkar vilka frågor som ska drivas i avtalsförhandlingarna för branschens kollektivavtal.

Aktivitetsveckan provade Kommunals Sektion Sundsvall Vård & Omsorg Mellersta Norrland

Under aktivitetsveckan provade Kommunals Sektion Sundsvall Vård & Omsorg ett nytt sätt att få träffa sina medlemmar & blivande medlemmar.

Skärpta krav på att få hjälp under natten

Under flera år har bemanningen nattetid vid många särskilda boenden kritiserats. Förra året skärptes kraven genom en ändring i socialtjänstförordningen. De äldre skulle ha rätt till hjälp utan dröjsmål även mitt i natten. Ändå visar en granskning från radions Ekoredaktion på ett 40-tal anmälningar om bristande nattbemanning.

Projektledare till Kommunals kommunikationsenhet

Kommunal är en av Sveriges största fackföreningar med över en halv miljon medlemmar inom fler än 230 yrken. Nu pågår ett stort förändringsarbete för att höja medlemsnyttan och stärka vår roll som konstruktiv aktör i samhällsdebatten. Vi söker nu två drivna projektledare till vår kommunikationsenhet.

Assistent till Kommunal Vänerväst med placering i Alingsås

Vi söker nu en assistent på grund av pensionsavgång. Vill du vara en viktig kugge i Kommunals utveckling? Motiveras du av viljan att förbättra administration? Vi söker dig som vill verka som assistent på Kommunal Vänerväst med placering i Alingsås.
Lösningen för äldreomsorgen

Lösningen för äldreomsorgen: "Vi måste investera mer i personalen, stärka deras inflytande, villkor och löner"

Hälften av de anställda i äldreomsorgen har allvarligt övervägt att sluta. Det är markant fler än för tio år sedan. Ökad stress, lågt inflytande över jobbet och dåliga arbetstider är några av orsakerna. Det visar en rapport från Stockholms universitet. Rapporten jämför de nordiska länderna. Utvecklingen är genomgående sämst för Sverige.
Från seminariet om rapporten Vem ska arbeta i framtidens äldreomsorg? (foto: Johan Laurén)

Seminarium: Vem ska arbeta i framtidens äldreomsorg?

VIDEO Rapporten "Vem ska arbeta i framtidens äldreomsorg?" pekar på att det är många inom äldreomsorgen som överväger att sluta. På Kommunals seminarium lyftes frågan om hur fler ska vilja stanna och hur nya medarbetare ska rekryteras.
Jeanette Gull, förskolekock i Danderyds kommun lägger ut all mat som hon serverar till barnen på Instagram.

Jeanette vann Kommunals tävling om en Ipad

När förskolekocken Jeanette Gull bjuder barnen till lunch finns alltid lust och lek på menyn. Ett bröd är format som en uggla eller en krabba visar sig vara snyggt tillskurna frukter. Jeanette lägger också upp maten på Instagram och får därför användning av den Ipad som hon har vunnit av Kommunal.
hallon

Norra Hisingens äldreomsorg får inflytande över sin semester

Efter flera års arbete med att bli av med semesterperioderna inom äldreomsorgen här på Norra Hisingen har vi äntligen lyckats!

Fortsatt arbete för undersköterskesatsning

I veckan växlade Kommunal yrkanden med Arbetsgivaralliansen om villkor och löner för de medlemmar som arbetar inom idéburen vård och omsorg, det vill säga hos arbetsgivare som inte styrs av vinstintressen.

Administrativ chef till Kommunal Sydost med placering i Växjö

Kommunal är inne i ett spännande utvecklingsarbete där fokus bland annat ligger på att utveckla den fackliga verksamheten på Kommunals lokalavdelningar. I dag leds den fackliga verksamheten på varje lokalavdelning av en lokalkontorschef. Vi söker nu en administrativ chef till Kommunal Sydost som i sitt uppdrag kommer att avlasta lokalkontorchefen från administrativa uppgifter och arbetsleda tjänstemännen på avdelningen.

Hur mycket mer stress tål Kungälvs kommun?

Det frågar sig Kommunal Kungälv tillsammans med Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund i en gemensam artikel i Kungälvs-Posten den 7 februari.

Fackpub 23 februari

Den 23 februari gästas fackpuben av Kristoffer Burstedt och Robert Johansson, förhandlare på Hyresgästföreningen, båda med bakgrund inom arbetarrörelsen.

Kommunal vann tvister i Arvidsjaur

Kommunal i Arvidsjaur har vunnit två tvisteförhandlingar mot Arvidsjaurs kommun. Det skriver Piteå-Tidningen den 7 februari.
Dan Bejlid Kommunal Trafik

En branschsektion för Trafik har grundats i Väst

Den 28 januari hölls det första årsmötet för Kommunal Västs sektion Trafik. Nu samlas avdelningens spårvagns- och bussförare tillsammans med tekniker och servicepersonal inom busstrafiken i en stor stark sektion med fokus på just deras frågor.

Ett nytt Kommunal vaknar

Idag lanserar Kommunal en stor medlemsdialog. En dryg halv miljon medlemmar bjuds in att vara med och peka ut riktningen för framtidens Kommunal.

Stor medlemsundersökning om arbetsvillkor och arbetsmiljö under våren

Under våren genomför Kommunal en större medlemsundersökning om arbetsvillkor och arbetsmiljö inom branscherna äldreomsorg och barnomsorg. Syftet med undersökningen är att kunna ge bättre stöd till våra medlemmar, identifiera inom vilka områden det behövs ytterligare insatser samt kunna påverka politiken i önskad riktning.
Sara Wingård är regionalt skyddsombud för Kommunal Väst.

Kommunal Väst söker regionala skyddsombud

Avdelning söker nya regionala skyddsombud inom branscherna trossamfund, funktionshinder, förskola/skola, och teknik. Ett roligt och viktigt uppdrag för dig som redan har erfarenhet av fackligt arbete.
Jarmo Heinonen, sektion Nordväst, Kommunal Öst,

Ett avstamp mot ett modernare Kommunal

Under två dagar har alla sektions- och avdelningsordförande träffats i Stockholm för att tillsammans med förbundsledningen dra igång det förändringsarbete som Kommunal nu inleder.