Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Nattpersonalen på förlossningen vid Hallands sjukhus fick ersättning för förlorad ob.

Nattpersonal ska inte förlora pengar vid utbildning

’’Ska vi verkligen förlora pengar på att delta i en utbildning dagtid som arbetsgivaren har kallat oss till?’’ Den frågan fick Kommunal sektion Halmstad från nattpersonalen på förlossningen vid Hallands sjukhus. Det visade sig att svaret på frågan är nej och därmed lyckades sektionen se till att medlemmarna fick upp till 18 000 kronor var i ersättning.
Trampolin

Tips på hur du skriver ditt personliga brev!

Trampolin är Kommunals nya smarta jobbsökarverktyg för dig som är medlem i Kommunal. Tjänsten gör det enklare att söka nytt jobb, sprida ditt CV och hålla dig uppdaterad hos arbetsgivarna. Det är genom ditt CV arbetsgivaren förstår om du har rätt kompetenser. Men passar du in i teamet? Ditt personliga brev kan vara helt avgörande här. Kommunal ger dig fyra tips för hur du skriver ett bra personligt brev!

Ingen familjedag på Gröna Lund i år

Kommunal Stockholms län har tidigare haft ett par familjedagar på Gröna Lund, sommaren 2014 och hösten 2016, som varit mycket uppskattade. I år blir det dock ingen familjedag på Gröna Lund.
Kommunal Mellersta Norrland medlemsutbildning på vår stugby Jang Ullånger

För första gången anordnar Kommunal Mellersta Norrland medlemsutbildning på vår stugby Jang Ullånger

Kommunal Mellersta Norrlands stugby består av 7 stugor självhushåll, Byn ligger mitt i Värdsnaturarvet Höga kusten.

Fel utskick till studerande som övergår till vanligt medlemskap

Det har blivit felaktigt utskickad information till studerandemedlemmar som vill övergå till vanligt medlemskap.
Lene Pedersen, sektionsordförande i Höganäs

Medlemmar i Skånska Höganäs får retroaktiv utbetalning av flyt-tillägg

Kommunal Skånes sektion Höganäs uppmärksammade i förra veckan, vid årets löneöversyn, att anställda med flyt-tillägg inte har fått den höjning som man kom övererens om vid förra årets löneförhandling.
Appen för rapportering, gänget i Jönköpings län och material som delas ut.

Facket sprider sommarjobbskunskap

Sommaren betyder för många första steget ut i arbetslivet. Men många sommarjobbare har inte kunskap som sina rättigheter som anställda. Därför besöker just nu representanter från LO-facken olika arbetsplatser för att öka kunskapen och medvetenheten kring schyssta villkor.
Ingela Brännvall-Bergdahl  och Sirpa Marjeta

Kalixsektionen värvningsbäst i juni

Sektionen i Kalix jublar - i juni var den bäst i landet på att värva nya medlemmar.
Lantarbetare på åker, med får och bärande på hö

NYTT AVTAL FÖR ANSTÄLLDA I JORDBRUKET

- Det är bra att vi har ett avtal på plats med löneökningar på 1645 kronor. Det är också bra att vi fått fram att det är tydligt att det är arbetsgivarens och ingen annans ansvar att tvätta arbetskläderna, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund som välkomnar avtalet för anställda inom jordbruk och djursjukvård.
Gilla jobbet

I höst är det dags att Gilla Jobbet!

Den 26 oktober genomförs Gilla Jobbets stora arbetsmiljöevent i Stockholm, Folkets hus, på temat ”Den hållbara arbetsplatsen”. Eventet är en unik mötesplats för dig som är skyddsombud och vill utbyta erfarenheter samt få nya idéer, tips och verktyg när det gäller arbetsmiljöarbetet.
Pension

Planera inför din pension

Detta är en intresseanmälan till dig som vill planera inför pensionen. Det kostar inget att delta. Vi startar under hösten 2017
Sveriges bästa barnskötare?

Sveriges bästa barnskötare?

Marie Forsberg från Sundsvall är uttagen till Hemmets Journals Stora Pris ”Sveriges bästa barnskötare”. Totalt fick tidningen in trehundra nomineringar till tävlingen som uppmärksammar våra vardagshjältar. Marie är en av de fem nominerade.
Cecilia Bemert

"Jag har haft Kommunal i ryggen"

Efter att Cecilia Bemert kom tillbaka från sin sjukskrivning på sex månader var det mycket som strulade. Idag har allt löst sig till det bästa, men det var en onödigt jobbig väg hit.
Stockholm vann Cup Kommunal.

Stockholm slog Göteborg i årets final av Cup Kommunal

Stockholm vann årets final i Cup Kommunal mot Göteborg med 3-2. Segern är Stockholms åttonde titel totalt i denna distriktsflickturnering.
Bild på våg som väger lika

Den svenska modellen kräver jämvikt på arbetsmarknaden

Den svenska modellen innebär att arbetsmarknadens parter, fack och arbetsgivare i förhandlingar kommer överens om löner och andra anställningsvillkor. Pensionssystemet i Sverige är också beroende av att parterna förhandlar fram villkor för hur mycket arbetsgivaren ska avsätta i tjänstepension
Kommunals medlemmar på Östras medicinklinik träffar SU Sahlgrenskas styrelse

Medlemmarna på Östras medicinklinik träffades Sahlgrenskas styrelse

Den 21 juni hölls ett möte mellan Kommunals medlemmar på Östras medicinklinik och SU Sahlgrenskas styrelse,
Personlig assistent

Förhandlingarna pausade

Förhandlingarna av nytt kollektivavtal för dig som jobbar inom privat personlig assistans har pausats eftersom Kommunal och Vårdföretagarna står långt ifrån varandra.
Marie Forsberg

Bästa barnskötare i Sverige

Barnskötare i Sundsvall uttagen till en av 5 bästa barnskötare i Sverige.
Alla spelare i damlandslaget har spelat i Cup Kommunal.

Alla i damlandslaget har spelat i Cup Kommunal - dags för ny final

Lotta Schelin, Hedvig Lindahl och Kosovare Asllani har alla gemensamt att de har deltagit i Cup Kommunal. Det är faktiskt så att alla spelare i svenska damlandslaget har spelat i denna turnering. I år spelas finalen mellan Stockholm och Göteborg den 28 juni kl 19.00 på Halmstad Arena.
Sektion Falkenberg på Pride

Stolthet i regnbågens alla färger

Tillsammans med tusentals falkenbergare firade Kommunal Sydväst sektion Falkenberg kärlek och mångfald i årets Pride-parad. Den regnbågsfärgade flaggan vajade över folkfesten där värmen var påtaglig såväl i väder som i stämning. Sektion Falkenberg var på plats för att visa sitt stöd och engagemang i frågan.