Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Tobias Baudins arbetspraktik 2019

Ordförande Tobias Baudins arbetspraktik under 2019

Under 2019 har Kommunals ordförande Tobias Baudin praktiserat på fritids, vid skidbacke och vid sterilisering på sjukhus. På självkörande buss och hunddagis. Liksom som hästskötare, skolvaktmästare, elektriker på Liseberg.
Ridskolechef Sara Danielsson och ordförande Karin Backlund, tillsammans med rideleverna, Wilma Nyman Tove Bygden och Wilda Gustafsson som alla deltagit i säkerhetsarbete vid ridskolan. Hästen heter Orkan.

Lappmarksryttarna i Lycksele det 100:e Schyssta stallet!

Lappmarksryttarna i Lycksele blev det 100:e Schyssta stallet. Schysststall.se är hästnäringens initiativ mot sexuella trakasserier och innehåller bland annat en webbutbildning för arbetsgivaren.
Deltagare i manifestation

Manifestation för schyssta scheman i Malung!

Idag har Kommunal Bergslagen sektion Västerdala genomfört sin manifestation i Malung med kravet att kommunen ska fortsätta använda sig av schemaläggningssystemet TimeCare, där de anställda lämnar in sitt önskade schema som sedan anpassas till verksamheten, istället för de fasta scheman som kommunen vill införa.
Nya kollkollen lanserad

Ännu lättare att se vilka företag som har kollektivavtal med Kommunal

Kollkollen gör det lätt för dig att kolla om en arbetsgivare har kollektivavtal med Kommunal. Det är särskilt bra att veta när du ska söka jobb. Idag lanseras en snyggare och smartare version av Kollkollen.
Kommunal stödjer Musikhjälpen 2019

Kommunal stöttar Musikhjälpen 2019

Den 9-15 december pågår Musikhjälpen 2019 och årets tema på insamlingen är Sex är inte ett vapen. Kvinnor drabbas ofta hårt av sexuellt våld i krig och konflikter och det är ett enormt viktigt tema, både ur ett medmänskligt men även jämställdhetsperspektiv.
Börje Nilsson - Årets handledare 2019

Börje Nilsson, stödassistent och undersköterska vid Östersunds kommun, blev Årets handledare!

Varje år delar Vård- och omsorgscollege ut priset ”Årets handledare” till en handledare som är extra duktig på sitt uppdrag. Någon som är en god ambassadör för vård- och omsorgsyrket, hittar nya kreativa sätt att stötta och underlätta lärande hos sina elever, som är positiv och peppande, och som uppmuntrar till ett arbetssätt som är bra både för eleven själv och den som eleven ska hjälpa.
Blåljusverksamhet

Sabotage mot blåljusverksamhet blir ny lag 1 januari 2020

Från den 1 januari skärps straffen för att attackera och hota blåljuspersonal. Tidigare i veckan sa Riksdagen ja till regeringens förslag som innebär en skarpare lagstiftning mot sabotage mot blåljusverksamhet.
Johan Bertilsson VIndeln

Kommunal i Vindeln har fått ett nytt ansikte!

Johan Bertilsson, som till vardags arbetar som elevassistent, kommer att vara inne på expeditionen 2 dagar i veckan och Åsa kommer fortsättningsvis att vara inne 3 dagar i veckan. (måndagar kommer expeditionen att hålla stängt). Johan har under flera år verkat som huvudskyddsombud inom BUN (barn- och utbildningsnämnden) och suttit som kommunals företrädare inom BUN:s samverkansgrupp.
Margaretha Johansson, ombudsman Kommunal.

AMPA fyller 10 år!

Den partsgemensamma arbetsmiljökommittén AMPA fyller 10 år! Vi intervjuade Margaretha Johansson, ombudsman på Kommunal samt aktiv i AMPA, för att få veta mer om AMPA:s arbete och betydelse för funktionshinderområdet.
Lars Frid har gjort all time high när det gäller tecknande av kollektivavtal i år, hela 32 stycken har han lyckats teckna.

Lars Frid har tecknat 32 avtal i år

Tre frågor till Lars Frid, regionalt fackligt ombud, som lyckats teckna 32 avtal under 2019.
En glad Börje Nilsson som får pris för bästa handledare inom vård och omsorg

Börje Nilsson från Östersund är Sveriges bästa handledare inom Vård och Omsorg.

Börje Nilsson arbetar på gruppbostaden Rödhakevägen i Östersund. Priset delades ut under rikskonferensen för Vård och Omsorgscollage* i Stockholm i veckan.
Repskap 2019

Årets Repskap 2019- Kommunal Mellersta Norrland

Torsdagen den 28 november gick Kommunal Mellersta Norrlands representantskap av stapeln. 46 stycken förväntansfulla representantskapsledamöter samlades tillsammans med avdelningsstyrelse och övriga medverkande i Östersund.
Gå en kurs på ABF Stockholm i höst. Som Kommunalmedlem har du halva priset på en kurs/studiecirkel under 2019

Gå en ABF-kurs för halva priset

Drömmer du om att lära dig ett nytt språk, lära dig dreja eller bli en bättre talare? Som medlem i Kommunal Stockholms län har du 50 procents rabatt på en kurs eller studiecirkel under våren 2020. Få inspiration, träffa nya människor och lär dig nya saker med en kurs på ABF Stockholm.
Kommunal är en av finalisterna till Jämställdhetspriset 20201

Kommunal är en av fem finalister till Svenska Jämställdhetspriset 2020!

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som varje år delas ut till en aktör som aktivt arbetar för ett mer jämställt samhälle. Syftet med priset är att lyfta och hylla goda exempel på arbete med jämställdhetsintegrering.

Nominera till sektion Solna/Sollentunas valberedning och fler poster

På sektion Solna/Sollentunas nomineringsmöte beslutades det till fortsatt nominering/förslag på några poster.
Inkomstförfrågan

Utskick av inkomstförfrågan

Just nu skickar Kommunal ut inkomstförfrågan för att säkerställa medlemsavgiften inför 2020.
Tina Christensen avdelningsordförande i Skåne

Tillgång till toalett är ingen skitsak

Behov av att gå på toaletten under arbetsdagen? För de flesta är det inte ens en fråga. Förmodligen har vi inte ens tänkt på att det skulle vara problem. Men vi har yrkesgrupper som har stora utmaningar när det gäller att ha tillgång till toalett. Därför kräver Kommunal Avdelning Skånes representantskap i ett uttalande att alla ska ha tillgång till en toalett under sin arbetsdag.
Peter Ulander, ordförande i sektion Nordväst, Kommunal Stockholms län

Facebookinlägget fick kommunen att dra tillbaka uppsägning av OSA-anställda

Järfälla kommun ville avsluta anställningen för majoriteten av de personer med funktionsnedsättning som de har i sin OSA-verksamhet. Nu har kommunen ändrat sig och ska till och med fastanställa några av personerna. Allt tack vare ett Facebookinlägg av Peter Ulander, ordförande i sektion Nordväst, Kommunal Stockholms län.
Panel frukostseminarium

Gemensamt seminarium med Kommunal och PRO i Riksdagen om dagens och framtidens äldreomsorg

Tidigare i år bildade PRO och Kommunal en allians för en bättre äldreomsorg. Den generella välfärden står inför stora utmaningar. Idag bjöd Kommunal och PRO in till ett frukostseminarium för att diskutera dagens och framtidens stora utmaningar inom äldreomsorgen.
Full rulle på nomineringsmötet!

Välbesökt nomineringsmöte i Finspång!

I Finspång hölls nyligen nomineringsmöte med ovanligt många deltagare. Hela 44 medlemmar var intresserade av att forma deras lokala Kommunals styre.