Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Kommunal Direkt är stängt fredag 23 augusti 2019

Kommunal Direkt är stängt fredag 23 augusti 2019 på grund av personalutbildning. Öppnar igen måndag den 26 augusti med ordinarie öppettider klockan 08:00 - 18:00.
Stäng

Alla nyheter från Kommunal

Helen Jansson om att vara avtalsdelegat

Var med och påverka - bli avtalsdelegat 2020!

Nästa år är det dags för avtalsrörelse och du som medlem har möjlighet att vara med och påverka. Alla som är medlemmar i Kommunal har möjlighet att lämna in förslag på förändringar i sitt kollektivavtal, så kallade avtalsförslag. Avtalsförslagen diskuteras sedan på ett antal avtalskonferenser runt om i landet. Du har också möjlighet att vara delaktig i arbetet genom att vara avtalsdelegat.
Tjejmilen 2019

Snart dags för årets Tjejmilen - Kommunal är på plats!

Den 31 augusti 2019 är det dags för årets upplaga av Tjejmilen – Sveriges största event bara för tjejer. Kommunal finns som vanligt på plats för dig som är medlem.
Krisavtal klart

Kommunal skriver på avtal för krissituationer

Kommunal är överens med arbetsgivarna i SKL om ett nationellt avtal för krissituationer. - Nu har vi fått fram ett avtal som ger rejält mycket högre ersättningar än tidigare bud, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund.
Sektionsordförande May-Britt Reljaninovic tillsammans med undersköterska Lotta Roos som under mötet ger personalens bild av äldreomsorgen i Gislaveds kommun.

Sektion Gislaved/Gnosjö överlämar personalmanifest till politiker

I mars 2019 bildade Kommunal sektion Gislaved/Gnosjö en strategigrupp. Upprinnelsen var det möte för medlemmar inom socialförvaltningen som samlade över 80 personer. Under mötet formerades gruppen vars syfte var att synliggöra medlemmars vardag på jobbet. Målet: att påverka politiker och tjänstemän till att prioritera verksamheterna inom socialförvaltningen.
Hög med brev

Dubbletter av brev?

Om du som medlem fått extra kopior av brev skickat till din digitala brevlåda (Kivra) alternativt till din brevlåda hemma. Behåll ett exemplar och släng övriga!
Elin och Beata i hemtjänsten

Riksdagsledamot gör praktik i hemtjänsten

Det är lunchtid i hemtjänstlokalen i Veberöd öster om Lund. Beata Nilsson, med 19 år i yrket och både arbetsplatsombud och skyddsombud, och praktikanten Elin Gustafsson har precis parkerat cyklarna efter en intensiv förmiddag. - Vi har tvättat, tittat till, städat, plockat ut inköpslistor, promenerat och varit måltidsstöd, berättar Elin.
Ändrade öppettider

Öppettider för Kommunal Direkt i sommar

Under v. 27-32 har Kommunal Direkt ändrade öppettider. Öppettiderna kommer att vara 8:00-16:00.

FACKLIG FRAMGÅNG: Diskmaskin löste arbetsmiljöproblem

En ny diskmaskin blev lösningen på arbetsmiljöproblem på en förskola i Lund. Under lång tid hade personalen på avdelningarna tvingats diska all disk efter måltiderna i de små diskmaskinerna i avdelningarnas kök. En ohållbar situation menade de och kopplade in Kommunal sektion i Lund.

Information om fackligt ombud för privatanställda medlemmar i Kommunal Sydost

Kommunal Sydost har förändrat organisationen gällande fackligt ombud för medlemmar anställda hos privata arbetsgivarere. Från och med 1 maj 2018 tillhör du som medlem den sektion som finns i samma geografiska område som din arbetsplats.
LO-förbunden informerar om "Facket på sommarjobbet"

Kommunal Mitt besöker sommarjobbare

I veckan startade LO:s kampanj "Facket på sommarjobbet" där de LO-anslutna fackförbunden besöker arbetsplatser för att informera om sommarjobbarnas rättigheter på jobbet. Kommunal Mitt besökte i tisdags sommarjobbare på flera olika arbetsplatser i Söderhamns kommun; Faxeholmen, Stenö Havsbad & Camping och kyrkogårdarna i Söderhamn och Ljusne.
Avtalsskrivning

Kommunal och Skellefteå kommun överens om ny arbetstidsmodell

Kommunal och Skellefteå Kommun är överens om en arbetstidsmodell med möjlighet till medarbetarpåverkan för arbetsgrupper inom Vård och omsorg och Stöd och service. En liknande modell har testats i några arbetsgrupper under det senaste året. Det visar att medarbetarna ser positivt på möjligheten att vara med och påverka schemaläggningen samtidigt som de får ta eget ansvar för att det ska fungera.
Karin Lindell barnskötare och arbetsplatsombud

Alltid någon där som stöttar - om medlemskap och trygghet

- Om det händer något på min arbetsplats då har jag någon som stöttar mig. Så sammanfattar Karin Lindell svaret på frågan ”varför är det bra att vara medlem i Kommunal”.
Medlem släcker skogsbrand, sommaren 2018 Foto: Kommunal

Kommunal nobbar bud om nytt krisavtal

Förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal som kan användas vid katastrofer fortsätter. Kommunal säger ikväll nej till det bud SKL gett i förhandlingarna.
Anki och Katarina sektion Öst

FACKLIG FRAMGÅNG: Intensivt fackligt arbete gav framgång - Robertsfors kommuns rehabassistent blir kvar

Kommunal Västerbotten sektion Östs medlem Anki Andersson lyckades med sektionens hjälp och intensivt arbete få Robertsfors kommun att behålla tjänsten som rehabassistent inom verksamheten.
Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal

Kommunal kräver snabbt bud om krisavtal

Kommunal vill ha ett nytt krisavtal på plats före sommaren och kräver nu att arbetsgivarna snarast levererar ett bud med höjda ersättningar.
Facklig framgång i Falköping

FACKLIG FRAMGÅNG - Nu får elevassistenter fria pedagogiska måltider på jobbet i Falköping!

Fria pedagogiska måltider inom förskolan har länge varit en självklarhet i Falköping. Men för elevassistenter har inte samma regler gällt. Detta trots att deras närvaro under måltiderna har avgörande betydelse för eleverna.
Student tar emot stipendium

Kommunal Västerbottens stipendium delades ut i Vännäs

Den 11 juni delades Kommunal Västerbottens stipendium ut.
Kommunal sektion Vaggeryd/Värnamo säger hej till det nya samverkansavtalet i Värnamo kommun. Med SAM17 kan du som medlem påverka din situation på jobbet, säger Sandra Strid.

FACKLIG FRAMGÅNG: Säg hej till Sam17

- Vi är stolta över det här avtalet som innebär mer delaktighet för medlemmarna och som tar tydligt avstamp i arbetsmiljöfrågorna, säger Sandra Strid, sektion Värnamo Vaggeryd.
- Nu vet vi hur viktigt det är med tillbud, säger deltagarna som precis gått Kommunals medlemsutbildning i Värnamo.

Medlemsutbildning med mervärde menar medlemmar

- Det är en otrolig möjlighet att få dela erfarenheter med andra, diskutera Kommunals organisation och lära sig mer om sina egna möjligheter, säger en samstämmig trio som precis avslutat sin medlemsutbildning i Värnamo.