Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Personalen på äldreboendet lyckades ändra semesterperioderna.

Stor glädje när semesterperioden ändrades

Förra sommaren indelades sommarsemestern i tre perioder vid äldreboendet Eneberg i Norrtälje. Något som många anställda inte tyckte om. Men ett arbetsplatsnära fackligt arbete gav resultat och i sommar blir det åter två semesterperioder för de enheter som vill.
Jobbsökartjänsten Trampolin

Nu kan du söka jobb enkelt med Trampolin

I förra veckan beslutade förbundsstyrelsen att jobbsökartjänsten Trampolin ska erbjudas till alla Kommunals medlemmar, inom alla yrkesgrupper i hela landet. Nu kan du logga in på Mina sidor och få tillgång till tjänsten.
Lantarbetare

Tjurar – en olycksfallsrisk i lösdriften

Forskaren Cecilia Lindahl har skrivit en rapport som handlar om att ha tjur i kobesättningar. Syftet med projektet var att undersöka hur tjurar hanteras och hålls hos mjölkproducenter samt få en uppfattning om hur många och vilken typ av olyckor och tillbud som sker. I projektet undersöktes också motiven till att lantbrukare väljer att ha tjur och vad som skulle behövas för att minska detta behov.

Anmäl ditt barn till en lägerhelg 2-4 juni

Är du medlem i Kommunal Stockholms län? Har du barn som är sju år eller äldre? Då kan du anmäla dina barn till en lägerhelg på Örnboet den 2-4 juni.

Dags för Kommunals förbundsmöte, 30-31 maj 2017

Den 30-31 maj äger Kommunals förbundsmöte rum på Scandic Infra City i Upplands Väsby. Förbundsmötet är en återkommande mötesform en gång om året de år som det inte är kongress. Mötets deltagare, ombuden, har i uppdrag att granska förbundets verksamhet och behandla frågor om ekonomi och ansvarsfrihet.

Kommunal fixade den största fikan och vann Fairtrade Challenge för fjärde gången!

Den 11 maj var det World Fairtrade Challenge – dagen då organisationer och företag tävlar i att fika rättvisemärkt. Nytt för i år var att det var hela världen som fikade. På arbetsplatser och sektionskontor samlades medlemmarna i Kommunal för fika och samtal om arbetsvillkoren i Sverige och andra länder. Med över 88 000 deltagare tog Kommunal hem segern i utmaningen.
Kommunal bjuder på de 3 första månaderna

Värvartävling i Västerbotten

Just nu bjuder Kommunal på de 3 första månaderna av medlemsavgiften till de som blir nya medlemmar. Detta gör vi för att vi ska bli större och bättre fackförening. Erbjudandet gäller under perioden 1 mars – 30 juni 2017.
Förskolans dag

Förskolans dag: Elsie och Lenah har jobbat ihop i 40 år

Två flickor leker med sina hamsterburar som de har gjort själva av kartong. Andra barn pysslar, ritar och några pojkar klättrar - men det råder ett lugn. Lenah Rosenberg och Elsie Linder har koll på barnen trots att de är utspridda. Men så har de också en viss rutin. De har arbetat tillsammans som barnskötare i fyrtio år.
Fairtradedagen på Östersunds sjukhus med information om nya löneavtalet

Fairtrade möte Region Jämtland Härjedalen, Mellersta Norrland

Fairtrade möte med Arbetsplatsombud på Östersunds Sjukhus.
Nytt avtal för fastighetsskötare klart

Nytt kollektivavtal med Fastigo

Kommunal har träffat ett nytt kollektivavtal med Fastigo för fastighetsskötare och lokalvårdare. Avtalet är treårigt och gäller från 1 maj 2017 till och med den 30 april 2020.
Kommunal Västs ordförande Anna Skarsjö

130 arbetsplats- och skyddsombud inom funktionshinder träffades i Göteborg

I Göteborg finns ett nätverk av fackliga företrädare inom branschen funktionshinder. Den 10 maj bjöd de in alla Göteborgs arbetsplats- och skyddsombud inom funktionshinder till en egen branschdag. Mer än 130 engagerade fackliga ombud deltog.
Barnskötare

Äntligen slopas 75-dagarsregeln

Den 15 maj avskaffas deltidsbegränsningen i a-kassan. Det betyder att deltidsarbetslösa får rätt till a-kassa i 60 veckor.
Johan Ingelskog och Lenita Granlund förhandlar för Kommunal

Varför är alla så arga? Nytt avsnitt av Kommunals podd Förhandlarna

Kommunals uppmärksammade podcast "Förhandlarna" har hunnit fram till avsnitt fyra. Här går Lenita Granlund och Johan Ingelskog igenom det nya avtalet för sotarna, karensdagen - och de berättar vem som är "Sveriges farligaste kvinna".
Sektionen i Tranås bjuder på Fairtrade-fika.

VI ÄR MED I VÄRLDENS STÖRSTA FIKA-TÄVLING

Den 11:e maj tävlar hela världen i att fika med schyssta villkor. Så också Kommunal.

Sektion Pajala medlemsvärvar bäst i Sverige

Kommunals sektion i Pajala var bäst i Sverige på värva medlemmar under april.

Sektion Pajala medlemsvärvar bäst i Sverige

Kommunals sektion i Pajala var bäst i Sverige på värva medlemmar under april.
Sotaravtalet klart.

Avtalet för sotarna är klart

Nu är sotarnas avtal klart. Kommunal och Sveriges Skorstensfejarmästares riksförbund har träffat ett nytt avtal som börjar gälla från 1 april 2017. Det ger 6,5 procent över avtalsperioden och innehåller en särskilt låglönesatsning för dem med lägst lön. Avtalet är treårigt med det sista året uppsägningsbart.
Sara Wingård och Marie Lundström, regionala skyddsombud i Kommunal Väst

Stress en orsak till arbetsmiljöolyckor

’’Olyckorna på jordbruket handlar ofta om att jag ska bara. De är stressrelaterade och då struntar man i säkerheten’’ säger Marie Lundström, regionalt skyddsombud, Kommunal Väst.
Företrädare från Kommunal överlämnar skrivelsen "Proffsen som ökar patientsäkerheten" till Mia Frisk, vice ordförande Regionstyrelsen.

VÄL MOTTAGEN SKRIVELSE TILL REGIONSTYRELSEN

För att väcka frågan om återanställning av ambulanssjukvårdare lämnade företrädare för Kommunal en skrivelse till Regionstyrelsen Region Jönköping.
Avtackning av Berit Müllerström på Vara konserthus. Tina Dalström delar ut hedersmedlemsskapet

Årsmöte på Kommunal Vänerväst

Den 27 april hölls Kommunal Vänervästs årsmöte.