Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Alla nyheter från Kommunal

Illustration av två stycken papper som ska symbolisera avtalsförhandling

Nu startar avtalsförhandlingarna för räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB)

Under tisdagen den 18 januari växlade Kommunal och arbetsgivarorganisationen, SKR och Sobona, yrkanden inför den stundande avtalsförhandlingen gällande RiB-22. Kommunal ställer tydliga krav på att du som är RiB-anställd ska få högre ersättningar, bättre tillgång till företagshälsovård och att utbildningen ska standardiseras på nationell nivå.
Avtal

Centrala kollektivavtalet uppsagt av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation har sagt upp det centrala kollektivavtalet. Kommunal har därför kallat in delegation för att starta ny avtalsförhandling.
Prat från verkligheten

Nya avsnitt av Prat från verkligheten!

I mellandagarna släpps fyra nya avsnitt av Kommunals podd Prat från verkligheten. Den här gången är det medlemmar inom kommunal och regional vård och omsorg, som berättar om hur deras verklighet drabbas av att jobba på ett så kallat ”hälsoschema”.
Lägg till Kommunal i din Kalender

Lägg till Kommunal i din kalender

Få in viktiga datum, information om facket och påminnelser om medlemsförmåner i din egen digitala kalender! Här kan du ladda ner Kommunals kalendertillägg.
Trygghet/omställning/pensioner

Ett helhetspaket – trygghet och omställning under och efter arbetslivet

Kommunal och arbetsgivarna Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona har tecknat avtal om trygghet och omställning inom kommuner och regioner. De nya avtalen ger stora möjligheter för den enskilda individen att få tillgång till yrkesutveckling och en stärkt ställning på arbetsmarknaden. Paketet innebär också en rejäl höjning av tjänstepensionen, samt ökad trygghet för visstidsanställda då tidsbegränsade anställningar snabbare går över i tillsvidare.
Malin Ragnegård

Malin Ragnegårds krönika: Organisering är facklig styrka

Hela mitt fackliga engagemang tar avstamp i mitt arbetsliv inom LSS men också min frustration mot de orättvisor och den maktförskjutning som är verklighet för många medlemmar på arbetsplatserna.
Närbild på julgran.

Storhelgstillägg jul- och nyårshelgen 2021-2022

Under jul- och nyårshelgerna är det många dagar och tider som ger extra ob-ersättning, så kallat storhelgstillägg. Vilken ersättning du får beror på vilket kollektivavtal du tillhör. Här hittar du aktuella ob-ersättningar vid julen och nyår 2021-2022 för de olika avtalen.
Två kvinnor med munsskydd

Framgång kring hållbara arbetstider i Luleå kommun

Sektionsordförande för Kommunal i Luleå, Charlotta Adolfsson, har tillsammans med huvudskyddsombudet Hannah Espling på ett framgångsrikt sätt arbetat med hållbara arbetstider på arbetsplatsen Kronans vård- och omsorgsboende.
Illustration Värva kollega.

Värva en kollega!

När du värvar din arbetskamrat får den nya medlemmen just nu de tre första månaderna för endast 160 kronor och du får ett presentkort på 200 kronor. Bra va?
Vinröd platta med Kommunals logotyp och en cirkel där det står att Kommunal stödjer Musikhjälpen

Kommunal stödjer Musikhjälpen - ge ett bidrag till Kommunal Östs bössa

Alla barn har rätt till en trygg barndom. Därför är det självklart att Kommunal stödjer Musikhjälpen 2021 med temat "För en värld utan barnarbete".
Illustration med texten Kortare ram-tid mer fritid.

Var med och påverka ditt schema

Du som jobbar inom trafiken har en otroligt viktig roll för samhället. Varje dag ser du till att resenärer kommer fram säkert, bekvämt och i tid. Du ser till att resenärerna får information, trivs och mår bra. Och facket ser till att du får schyssta villkor och hållbara arbetstider så att du mår bra på jobbet.
Anna Spånt Enbuske.

Ny rapport från Kommunal: Höga förväntningar på ny teknik

Den nya tekniken tar allt större plats på arbetsplatserna men för Kommunals medlemmar uppfyller den inte de höga förväntningarna. Tvärtom visar rapporten att ny teknik ofta bidrar till ökad stress i arbetet och inte avlastar tungt arbete.
Facklig framgång

Facklig framgång!

Äntligen ett fungerande jourrum!

Facklig-politiskt samarbete med raka rör

Nära dialog, raka rör och förmågan att fånga aktuella frågor när de dyker upp. Det är receptet för att bra och effektivt samarbete mellan Kommunal och socialdemokraterna i Skurups kommun. Så bra att medlemmarna i Kommunal alldeles snart får fria arbetsskor, fördubblat friskvårdsbidrag och bättre lön.
visir

Hur länge ska bemanningskrisen få pågå?

I två års tid har medlemmarna i Kommunal stått, och står fortfarande i fronten i kampen mot Covid.

Nomineringsmöte digitalt Södra Örebro län

Inbjudan. Kommunal Sektion Södra Örebro län bjuder in alla våra medlemmar till Nomineringsmöte.

Nu är det dags att göra din röst hörd på din sektions årsmöte

Februari betyder att Kommunal Stockholms läns sektioner har sina årsmöten. Det är ett jättebra tillfälle att vara med och påverka och alla medlemmar är varmt välkomna till sina respektive sektioners möten.

Digitalt nomineringsmöte Södra Värmland 2022

Kommunal sektion Södra Värmland kallar till ett digitalt nomineringsmöte.
Ordförande Louise häggquist framför kommunhuset i Sundsvall på andra delen

Facklig Framgång- Medlem fick fast anställning efter snabb och proffsig hjälp av Kommunal.

En medlem i Sundsvall upptäckte att hennes LAS-dagar inte ökade trots flera månaders arbete som vikarie. Efter kontakt med Kommunal visade det sig att medlemmen haft fel anställning och hade rätt till fast anställning.