Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Brandmannen Patrik Sönnerstedt lastar brandbilen.

Räddningstjänstens bemanning hårt prövad av skogsbränderna

Just nu har brandmannen Patrik Sönnerstedt, och arbetsplatsombud, vid räddningstjänsten i Halmstad, fullt upp med att stötta i organisationen kring att skicka upp kollegor som kan hjälpa till med arbetet i de områden där skogsbränderna härjar som värst. Flera från stationen är redan på plats och fler är på väg.
Lisa Bengtsson träffar medlemmar inom gröna sektorn

Den extrema torkan skapar stora problem i lantbruket

Den extrema torka som just nu drabbar Sverige kan få stora ekonomiska konsekvenser för landets lantbrukare. I förlängningen innebär det givetvis en risk även för Kommunals medlemmar som arbetar i sektorn. Kommunals vice ordförande Lisa Bengtsson besökte därför under torsdagen Stora Tollby Gård på Gotland för att träffa medlemmar och höra sig för om situationen.
Kommunals nya digitala medlemsutbildning

Välkommen till Parken - Kommunals nya samlingsplats för digitala medlemsutbildningar

Som medlem i Kommunal får du mer trygghet, mer koll och mer utveckling. Nu får du också mer digital utbildning!
Kollkollen

Kommunal lanserar Kollkollen – har arbetsgivaren kollektivavtal?

Kollkollen är en tjänst för att snabbt och enkelt kontrollera om ett företag inom Kommunals avtalsområde har kollektivavtal.
Undersköterska i äldreomsorg

Jämförelse av privat och kommunalt driven äldreomsorg

Kommunals rapport ”Så mycket bättre? 2018 - En jämförelse av anställningsvillkor och löner i privat och kommunalt driven äldreomsorg” visar på att vinst i äldreomsorgen i stor utsträckning kan kopplas till besparingar på löner, bemanning och arbetsmiljö. Vinstdriven äldreomsorg erbjuder i genomsnitt sämre villkor på alla jämförbara områden.
Undersköterskor samtalar

Varannan anställd i vård och omsorgsyrken överväger sluta

Arbetsgivare inom kvinno- och mansdominerade sektorer möter rekryteringsbehoven olika. Det visar en ny rapport som presenteras av Kommunal och Vårdförbundet i Almedalen idag, tisdag. Inom vård och omsorg är lön och bemanning de vanligaste skälen till att ångra yrkesvalet. Åtta av tio tycker inte att arbetsgivarna bidrar till att höja yrkenas status – inom den manligt dominerade byggsektorn svarar bara var fjärde samma sak.
Prisutdelare Sanna Crona och Emma Lindén tillsammans med Kommunals ordförande Tobias Baudin.

Kommunal mottog pris i Almedalen - årets mest tillgängliga hemsida!

Under Almedalsveckan delades det för tredje året i rad ut ett diplom till den fackförening som har bedömts ha den mest tillgängliga informationen och bäst bemötande för målgruppen intellektuellt funktionsnedsatta. I år vann Kommunal och diplomet mottogs av ordförande Tobias Baudin.
Ny vägledning för städupphandling

Ny vägledning för städupphandling

I ett unikt samarbete har Kommunal, Almega Serviceföretagen och Fastighetsanställdas förbund tagit fram en vägledning för städupphandling.
Kommunal i Almedalen 2018

Kommunal i Almedalen 2018

Ökade resurser, fler kollegor och trygga anställningsvillkor för medlemmarna i Kommunal höjer kvalitén i välfärden – det är nyckeln till ett starkare och tryggare Sverige. Det är temat för Kommunals medverkan i Almedalen valåret 2018.
Sektion Trafik har haft en vår och försommar full av aktivitet.

Sommarhälsning från sektion Trafik

Här kommer en sommarhälsning. I år visar sig sommaren från sin vackraste sida, bjuder oss på varma och soliga dagar och väcker en önskan inom oss att det aldrig tar slut.
Facket på sommarjobbet

Det räcker nu – facket på sommarjobbet för ungas trygghet på första jobbet

De representerar Hotell & restaurang, Seko, Byggnads, Handels och Kommunal och deras mål är att prata med så många unga, som är nya på arbetsmarknaden, som möjligt. I dag inleddes LOs kampanj ”Facket på sommarjobbet” med uppsökande verksamhet i Helsingborg.
På bilden syns Kommunal Västerbottens medlem Emma Johansson

Arbetsplatsbesök på Wikk i Skellefteå

Idag har Kommunal Västerbottens regionala fackliga ombud Lena Nyström varit på arbetsplatsbesök på Wikk i Skellefteå.

Final i Cup Kommunal!

Torsdagen den 28 juni möts framtidens stjärnor i finalen av Cup Kommunal. Det är en distriktsturnering för flickor 16 år. Alla i svenska damlandslaget har spelat i turneringen och det betyder att vi lär se många nya fotbollsproffs under finalmatchen i Halmstad.
Daniel Henriksson arbetar som kyrkvaktmästare på Hakarps Kyrka, Huskvarna Pastorat.

Facklig framgång: Daniel och hans kollegor fick arbetstiden justerad

- Jag och mina kollegor insåg att vi är så mycket starkare med Kommunal i ryggen, beskriver Daniel Henriksson som arbetar som kyrkvaktmästare på Hakarps Kyrka, i Huskvarna Pastorat. Där har han arbetat i nära tio år och han trivs bra med sitt yrke. Men det var när man såg över Daniels och hans kollegors arbetstid som man insåg att något inte stämde.
En glad segrare på bild

Facklig seger i Skellefteå!

Medlem fick rätt mot Försäkringskassan tack vare hjälp av Kommunal.
Jessica P Klemetsson, ordförande, Kommunal Stockholms län

Ordförande har ordet, Kommunal Stockholms län

Ganska ofta hör jag att facket, och Kommunal inte gör något. Jag tror att det är en av de största missuppfattningar som finns. Vi i Kommunal behöver förstås vara ödmjuka inför att vi som arbetskamraternas representanter inte alltid lyckas. Ibland räcker vi inte till. Med att återkoppla. Med att gemensamt komma fram till rimliga förväntningar med vad vi kan göra tillsammans när någon av oss behöver hjälp. Eller med att nå ända fram till det vi gemensamt kräver i en schemaförändring eller budgetförhandling.
På bilden syns Kommunal Västerbottens ordförande Håkan Nilsson

I huvudet på ordförande - Prata om varför just du valt att vara medlem i Kommunal

Välfärdsarbetare var stolt! Prata om varför just du valt att vara medlem i Kommunal!
Kommunalrådet Elin Gustafsson och sektionsordförande Annika Plym Olsson

Kommunalrådet Elin på besök i verkligheten

De har letat efter bortsprungna byxor. Fixat frukost och tagit sig en sväng om med en av de boende. Kommunalrådet Elin Gustafsson i Lund är på praktik tillsammans med Annika Plym Olsson, sektionsordförande i Lund kommun.

Internationell undersökning för dig som arbetar med buss eller spårvagn

Internationella transportarbetarefederationen (ITF) genomför just nu en undersökning om jämställdhet inom transportsektorn. Undersökningen handlar om jämställdhet mellan kvinnor och män, trakasserier och våld i nära relationer och hur de kan påverka transportarbetare.

Välkommen till Kommunal Stockholms läns demokratikryssningar

Du är välkommen till en heldag med båt med Kommunal om facket och valet.