Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Maria Bäckström, undersköterska

Extratjänster för att locka arbetssökande till vård- och omsorg i Lerum

Lerum är en av de kommuner som skrivit ett avtal om de s.k. extratjänster som Kommunal och SKL (Sveriges kommuner och landsting) kom överens om hösten 2016.
Kirurgi

Stora arbetsmiljöbrister på kirurgavdelning på Södra Älvsborgs sjukhus

Kirurgavdelningen på Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås har under en längre tid saknat personal. Störst är bristen på sjuksköterskor och för att minska belastningen har antalet vårdplatser minskats. Det har inte gjort arbetet lättare. Istället har Kommunal och Vårdförbundet gjort varsin 6 6a-anmälan till arbetsmiljöverket.
Arbetsplatsbesök på Himlavalvets förskola, Hammarstrand 2017-03-16

Arbetsplatsbesök på Himlavalvets förskola, Sektion Ragunda Mellersta Norrland

Vi genomförde ett spontant arbetsplatsbesök på Himlavalvets förskola i Hammarstrand 2017-03-16 under torsdagseftermiddagen.

Till dig som är medlem i Kommunal och är anställd på Attendo

Kommunal har under våren förhandlat löner för alla medlemmar som är anställda inom privat vård och som går på Kollektivavtalen Vårdföretagarna E och F. Ni som arbetar på Attendo ingår i dessa avtal.
Ett Kommunal vaknar, sektion Strömsund Mellersta Norrland

Ett Kommunal vaknar, sektion Strömsund Mellersta Norrland

Thord, Irene och Kate har varit ute och pratat om ”ett nytt kommunal vaknar” ett förändringsarbete med medlemsdialog, och en tupp som ser till att hålla oss vakna
Anders Olsson tar emot sitt pris av Camilla Backlund, SLA och Anja westberg, Kommunal.

Anders vann arbetsmiljöpris med en traktorlyft

Anders Olsson , Vallby, har utsetts till vinnare av Lantbrukets arbetsmiljökommittés arbetsmiljöpris. Hans uppfinning av en traktorlyft gör det möjligt att byta däck på traktorer snabbt och på ett säkert sätt.
Svenska yrkeslandslaget 2017

Följ Sebastians väg till Yrkes-VM i Abu Dhabi

Sebastian Sundberg ska representera Sverige i Vård och omsorgstävlingarna i Yrkes-VM i höst. Nu kan du följa hans förberedelser inför VM i Abu Dhabi.

Chef till Kommunal Direkt

Kommunal är ett fackförbund med över en halv miljon medlemmar. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Vi söker en chef som vill vara med och utveckla och leda verksamheten Kommunal Direkt.

Kommunal söker vikarierande kontorsvärd/medlemshandläggare till medlemscentret i Malmö

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar som tillsammans utgör välfärdens motor. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Vill du genom din arbetsinsats vara med och bidra till att skapa trivsel bland dina arbetskollegor? Då har Kommunal arbetet för dig!

Kommunal söker tre växeltelefonister till Medlems- och Telefonicentret i Sundsvall

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar som tillsammans utgör välfärdens motor. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Vill du genom din arbetsinsats vara med och bidra till att Kommunals medlemmar och förtroendevalda, samt allmänheten får den absolut bästa servicen? Då har Kommunal arbetet för dig!

Kommunal söker tre vikarierande medlemshandläggare till medlemscentret i Malmö

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar som tillsammans utgör välfärdens motor. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Vill du genom din arbetsinsats vara med och bidra till att Kommunals medlemmar och förtroendevalda får den absolut bästa servicen? Då har Kommunal arbetet för dig!

Kommunal söker tolv medlemsinformatörer till Medlems- Telefonicentret i Sundsvall

Kommunal är ett fackförbund med en halv miljon medlemmar som tillsammans utgör välfärdens motor. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i övrigt. Vill du genom din arbetsinsats vara med och bidra till att Kommunals medlemmar och förtroendevalda får den absolut bästa servicen? Då har Kommunal arbetet för dig!

Kommunal kräver inte skadestånd

Kommunals styrelse riktar inga skadeståndskrav mot förra ordföranden Annelie Nordström och två tidigare förbundsstyrelseledamöter.
Brandmässa i Linköping

Stor brandkonferens i Linköping

Den senaste tidens hot och våld mot räddningstjänstens personal vid utryckning blir ofta påtaglig för Kommunals medlemmar. Hur påverkar storleken på personalstyrkan vid en utryckning? Det och en rad andra frågor diskuteras i dagarna tre och Kommunal finns givetvis på mässan för att svara på dina funderingar.

Att tillbudsrapporteringen ökar får Värnamo kommun att se över IT-system

Hemtjänstpersonalen i Värnamo kommun har länge gått på knäna och det har varit svårt att tillsätta vikarier även om kommunen har en bemanningsenhet. En av orsakerna, enligt de ansvariga, kan vara kommunens IT-system.
Arbetsplatsombudsutbildnigen på Jang 15-16/3

Arbetsplatsombudsutbildnigen Del 1 på Jang 15-16/3, Mellersta Norrland

Man blir hoppfull för vår framtid. Det har varit riktigt bra dagar, med intressanta diskussioner.
Robert Darelius, bussförare vid blå buss

Bussförarens dag Vänerväst

Idag firas bussförarens dag runt om i världen. Vårt arbetsplatsombud Staffan Dunér från Vänersborg, var den som tog initiativet till Sverige 2014. Sedan dess är bussförarens dag en av årets alla temadagar. Idag vill vi lyfta fram Robert Darelius, bussförare från Tvärred utanför Ulricehamn.

Lönespecialist sökes till Kommunal

Är du en lösningsorienterad, driven och positiv lönespecialist som söker en arbetsgivare som förstår värdet av en hälsosam balans i livet? Vill du bidra till att utveckla och effektivisera löneprocesserna hos Kommunal, då kan detta vara jobbet för dig!

Premiär för Kommunals podcast: Förhandlarna

Lenita Granlund och Johan Ingelskog diskuterar, eller ”surrar” som Lenita kallar det, vad som händer i avtalsrörelsen, på arbetsmarknaden och annat intressant för den som vill ha koll på fack och politik. I första avsnittet svarar de bland annat på frågan om avtalsrörelsen är över och hur många tusenlappar en anställd ska tvingas lägga på arbetskläder.