Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Almedalen

Kommunal i Almedalen 2017

Bättre villkor för medlemmarna i Kommunal höjer kvalitén i välfärden – det är nyckeln till ett bättre och starkare Sverige. Detta är också temat för Kommunals medverkan i Almedalen 2017.
Alla spelare i damlandslaget har spelat i Cup Kommunal.

Alla i damlandslaget har spelat i Cup Kommunal - dags för ny final

Lotta Schelin, Hedvig Lindahl och Kosovare Asllani har alla gemensamt att de har deltagit i Cup Kommunal. Det är faktiskt så att alla spelare i svenska damlandslaget har spelat i denna turnering. I år spelas finalen mellan Stockholm och Göteborg den 28 juni kl 19.00 på Halmstad Arena.
Sektion Falkenberg på Pride

Stolthet i regnbågens alla färger

Tillsammans med tusentals falkenbergare firade Kommunal Sydväst sektion Falkenberg kärlek och mångfald i årets Pride-parad. Den regnbågsfärgade flaggan vajade över folkfesten där värmen var påtaglig såväl i väder som i stämning. Sektion Falkenberg var på plats för att visa sitt stöd och engagemang i frågan.
Gunilla Ulander, Kommunal Ale

Alla engagerar sig i Surte hemtjänsts arbetsplatsklubb

Den nya arbetsplatsklubben för Surtes hemtjänstlag har precis startat, men redan har intresset för fackligt arbete ökat stort i arbetslaget.
Sektion Umeå ska välja ny ordförande då Alejandro Caviedes lämnar sitt uppdrag som sektionsordförande

Information från sektion Umeå angående fyllnadsval av ordförande

Som många redan känner till lämnade Alejandro Caviedes sitt uppdrag som sektionsordförande den 7 juni i år. Han har sedan den 19 juni återgått i arbete på hemtjänsten i kommunen. Tillsvidare kommer Anton Markeby, vice ordförande, att vara tillförordnad ordförande.
Undersköterska är glad i korridor på ett sjukhus

Extra sommaravtal för Alingsås lasarett och Södra älvsborgs sjukhus

Igår den 21 juni slöts ett tilläggsavtal till sommaravtalet på Södra Älvsborgs sjukhus och Alingsås lasarett. Det gäller undersköterska, barnskötare, skötare och ambulanssjukvårdare.
Djursjukvårdare

Avtalsdelegationen för djursjukvård

Under onsdagen träffades Kommunals avtalsdelegation för djursjukvård i Stockholm för diskussioner om avtalskrav inför kommande avtal. Vi ställde några frågor om de viktigaste kraven.
Mikael Stenman och Andreas Haara är ambulanssjukvårdare.

De vill ha proffs på båda stolarna

Rätt kompetens på rätt plats ger fler sjuksköterskor på sjukhusen. Så vill ambulanssjukvårdarna Mikael Stenman och Andreas Haara minska personalbristen på sjukhusen.
Håkan Nilsson, ordförande i Kommunal Västerbotten

I huvudet på ordförande

Håkan Nilsson heter jag och jag har förtroendet att vara avdelningsordförande i Kommunal Västerbotten. På den här sidan kommer jag med varierande mellanrum lägga upp mina tankar och reflektioner. Allt från medlemmens vardag till det som just nu är aktuellt i Kommunal Västerbotten. Man kan aldrig veta vad som snurrar runt i huvudet på mig.

Facklig-politisk samverkan lönar sig

Uttalande som antogs av Kommunal Stockholms läns representantskap den 27 april 2017.

Ordförande har ordet, sektion Botkyrka/Salem

Nybildade sektion Botkyrka/Salem har haft en hektisk vår. Sektionen har gått ifrån att vara sektion Sydväst till sektion Botkyrka-Salem PVO södra.
Ny organisation gav friskare städare.

Ny organisation gjorde städarna i Piteå friskare

I början av 2000-talet hade städarna i Piteå kommun en sjukfrånvaro på 20 procent trots försök till att förbättra arbetsmiljön. Då beslutades det att i stället göra en helt ny organisation. Idag är städpersonalen mindre sjukskrivna jämfört med andra anställda i kommunen.
Kommunal tillsätter arbetsgrupper som ska arbeta med bland annat bemanning.

Arbetstider, bemanning och rekrytering - arbetsgrupp inom räddningstjänsten

Attrahera och rekrytera personal, bemanning och arbetstidsförläggning är några frågor som Kommunals arbetsgrupper för räddningstjänsten ska arbeta med. Grupperna består av förtroendevalda från hela landet.
- Gemene mans tillit till samhällets förmåga handlar om att vi har hög kompetens, säger Matts Jangerstad, Stockholms brandförsvar.

''Starkare yrkesutbildningar ger bättre räddningstjänst''

I början på maj genomfördes konferensen BRAND 2017 i Linköping. - Många programpunkter handlade om framtidsfrågor för räddningstjänsten under temat hållbart. Samtidigt talades det mycket om frivilliga krafter och organisationer, vilket gör att hållbart känns som fel benämning, säger Matts Jangerstad, Stockholms brandförsvar.
Fredrik Rydell Kommunal trollhättans ordförande står utomhus vid en grön buske

Fredrik är Kommunal Trollhättans nya ordförande

Fredrik Rydell är undersköterskan och brottartränaren som i våras blev Kommunal Trollhättans nya ordförande.
Ombudsman vid dator

Efter 4-års kamp fick hon 300 000 för sin arbetsskada

En brukare blev aggressiv och Angneta Adamsson hamnade i kläm och har sedan dess försökt att få skadan hon ådrog sig klassad som arbetsskada.
Samverkan mellan parterna viktig vid övergång av en verksamhet.

Ny samverkan mellan Kommunal och Frösunda underlättar vid övertagande

I veckan träffades representanter från Frösunda och Kommunal för att hitta former för en bättre samverkan mellan parterna. ”Vi är överens om att undersöka möjligheterna att bilda en företagsorganisation som ska underlätta detta arbete, säger Lars-Sture Johansson, ombudsman på Kommunal.”
bio

Ung värvar ung i Uddevalla

Är du under 30 och medlem i sektion Uddevalla? Då kan du göra en viktig insats för ditt fack och få en kul belöning på köpet!
Jobba säkert inom trädgårdsodling

Jobba säkert inom trädgårdsodling - bilderbok om säker arbetsmiljö

Nu kommer bilderboken ”Jobba säkert inom trädgårdsodling” - en bok om säker arbetsmiljö som Kommunal och Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet har tagit fram tillsammans med Prevent. Denna bok ska underlätta det förebyggande arbetet med arbetsmiljö främst för medarbetare som inte har svenska som modersmål.
Lena Wallentin på Kommunal hjälper till.

Timvikarien fick fast tjänst efter flera år

Genom arbetsplatsbesök på äldreboendet Duvan i Linköping, som drivs av Attendo, kunde Kommunals företrädare Lena Wallentin konstatera att flera av timvikarierna hade arbetat på schema så länge att de hade rätt till fast anställning. Nu har Kommunal förhandlat så att tre timvikarier har fått fast anställning.