Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Joakim Ekholm, Mikael Svanberg, Carmelo Lundblad och Magnus Sjöholm.

Storsatsning på heltidsanställda brandmäns frågor under avtalsrörelsen

Kommunal har bestämt sig för att satsa stort på heltidsanställda brandmäns frågor under avtalsrörelsen och har satt ihop en värvningsgrupp som ska ge sig ut på en tio veckor lång värvningsturné till så många brandstationer som möjligt.

Kommunal genomför undersökning bland skyddsombud

Kommunal genomför just nu en stor enkätundersökning kallad Arbetsmiljöbarometern. Enkäten går ut via e-post till samtliga skyddsombud i organisationen.
Kommunals nya rapport om språk inom äldreomsorgen

Ny rapport om språk i äldreomsorgen

Idag släpper Kommunal en ny rapport "Svenska språket - A och O inom äldreomsorg". Ordförande Tobias Baudin, konstaterar att frågan är enormt viktig för medlemmarna i Kommunal som jobbar inom äldreomsorgen. Nu måste arbetsgivarna se till och säkerställa att alla anställda har de språkkunskaper som yrket kräver.
Facklig framgång på kostenheten i Alingsås

FACKLIG FRAMGÅNG: Färre rätter, bättre arbetsmiljö och mindre matsvinn i Alingsås kommun!

Efter att Kommunal HAV lyft frågor kring arbetsmiljön på kostverksamheten i Alingsås blir nu arbetsmiljön bättre.
Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin

Tobias krönika: Sluta slarva med sjukvården!

Tänk att du kommer in till akuten. Det är fredag kväll och mycket folk. Med dig har du en tonåring vars blindtarm är på väg att explodera. Eller? Smärtan är total. Men kunnig vårdpersonal lugnar och förklarar. En undersköterska finns där, kollar värden och svarar på oroliga frågor. I efterhand är det henne du minns. Du tänker: såhär borde det alltid vara. Och liknande tankar, i motsvarande situationer, har vi nog alla haft.
Samverkan för friskare arbetsplatser

Webbinarium: Hur kan vi minska sjukfrånvaron och få friskare arbetsplatser?

Välkommen att delta i ett webbseminarium om hur vi tillsammans kan skapa friskare arbetsplatser. Seminariet ingår i samverkansprojektet Avsiktsförklaring för friskare arbetsplatser där Kommunal ingår tillsammans med övriga centrala parter; fack och arbetsgivare i kommuner och regioner.
Kommunal söker Controller till ekonomicenter i Sundbyberg

Kommunal söker Controller till ekonomicenter i Sundbyberg

Har du erfarenhet av att arbeta som controller mot flera enheter/organisationer och letar efter nya karriärsutmaningar? Då har du chansen att bli en del av en rolig utvecklingsresa. Som en av Sveriges största fackföreningar har Kommunal över en halv miljon medlemmar, inom fler än 230 yrken. Kommunal är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Till Kommunals ekonomicenter söker vi nu en controller som vill jobba med utveckling och förändring.

Manifestationer i Karlstad och Örebro - För en bättre vård och omsorg!

Kom till Soltorget i Karlstad eller till Stortorget i Örebro för att manifestera för bättre arbetsmiljö, ökad bemanning och heltider för vård- och omsorgspersonal.
Colurbox

Dags att nominera till Kommunal Västerviks styrelse

Det är dags att nominera ledamöter till Kommunal Västerviks styrelse. Uppdraget handlar om att delta på sektionens möten, fatta beslut, se till att Kommunal når sina mål, komma med förslag/idéer, påverka, hålla sig informerad om Kommunals verksamhet med mera.
Colurbox

Pension och försäkringsinformation Kommunal Karlskrona

Nu får du möjligheten att lära dig om rättigheter, möjligheter gällande dina försäkringar och få tips om vad du ska tänka på inför pensionen.

Vill du påverka i Kommunal?

Det är dags att nominera till förtroendeuppdrag i sektion Sjukvård syd, Keolistrafiken. Vill du få ett större inflytande i vad sektion Sjukvård syd, Keolistrafiken ska göra kan du nominera medlemmar i sektionen du tycker skulle passa bra för sektionsuppdrag.

Dags att nominera till förtroendeuppdrag i sektion Södertälje

Nu är det dags att nominera/föreslå personer till styrelsen och övriga representanter för Kommunal Södertälje som ska väljas på årsmötet i februari 2020.

Lokalombudsman till Kommunal Bergslagen

Motiveras du av att företräda befintliga medlemmars intressen samt lockas av att arbeta aktivt för att värva nya medlemmar? Är du en kompetent förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras? Då har Kommunal arbetet för dig!
Elevassistenten Tove Holmqvist

Elevassistenten som brinner för lärandet!

Under inspelningen av Kommunals Youtube-serie ”Vi är här nu!” medverkade arbetsplatsombudet och elevassistenten Tove Holmqvist där hon fick berätta mer om sitt yrke och vad hon brinner för. Mellan tagningarna lyckades vi ställa några snabba frågor om vad som är det bästa med yrket. Dessutom ger hon sina bästa tips på hur du kan bli mer engagerad på jobbet!

Sektion Södertälje ställer in ungdomsträff

Den ungdomsträff som skulle ha gått av stapeln den 10 oktober för sektion Södertäljes unga medlemmar är inställd.

Vikarierande Lokalombudsman till Kommunal Sydväst

Motiveras du av att företräda befintliga medlemmars intressen samt lockas av att arbeta aktivt för att värva nya medlemmar? Är du en kompetent förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras? Då har Kommunal tjänsten du söker. Vi söker nu en vikarierande lokalombudsman till Kommunal Sydväst med organisatorisk placering på kontoret i Värnamo, men där arbete förekommer inom hela avdelningens geografiska område.

Vikarierande Lokalombudsman till Kommunal Väst

Motiveras du av att företräda befintliga medlemmars intressen samt lockas av att arbeta aktivt för att värva nya medlemmar? Är du en kompetent förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras? Då har Kommunal tjänsten du söker.
Kommunal söker lokalombudsman till Kommunal Stockholm

Lokalombudsman till Kommunal Stockholms län

Är du en kompetent förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras? Motiveras du av att företräda våra medlemmars intressen som samtidigt lockas av att aktivt arbeta för att värva nya medlemmar till Kommunal? Då har vi tjänsten du söker!
Lär dig mer om din pension under Kommunals pensionskvällar i höst.

Välkommen till höstens pensionskvällar

Det här med pension kan kännas långt borta. Men det lönar sig att bry sig. Genom att göra smarta val kan du lägga grunden för en bättre pension och bättre ekonomi i framtiden. Därför bjuder vi in våra medlemmar till en rad pensionskvällar i samarbete med Folksam under hösten.

Se pjäsen Sönderfall för rabatterat pris

Pjäsen Sönderfall har nypremiär på onsdag den 2 Oktober på UusiTeatteris scen Olympiateatern vid Odenplan och är du personlig assistent får du se den för 80 kronor (ordinarie pris 100 kronor) om du bokar via info@uusiteatteri.se och uppge koden ”Kommunal”.