Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Alla nyheter från Kommunal

Anna Spånt Enbuske.

Ny rapport från Kommunal: Höga förväntningar på ny teknik

Den nya tekniken tar allt större plats på arbetsplatserna men för Kommunals medlemmar uppfyller den inte de höga förväntningarna. Tvärtom visar rapporten att ny teknik ofta bidrar till ökad stress i arbetet och inte avlastar tungt arbete.
Bild på Malin Ragnegård med en armen på ett räcke.

Tobias Baudin nominerad till partisekreterare för Socialdemokraterna – det här händer nu

Kommunals ordförande Tobias Baudin har tackat ja till att nomineras till posten som partisekreterare för Socialdemokraterna. En enig valberedning står bakom nomineringen, som presenterades vid en pressträff idag. Valet till partisekreterare kommer att äga rum vid Socialdemokraternas kongress i november. Väljs Tobias Baudin till partisekreterare kommer han att lämna sitt uppdrag som ordförande för Kommunal.
Hjärnsmart bemötande

Premiär! Föreläsningsserien som storsatsar på bemötande

I denna föreläsningsserie om bemötande vänder sig Kommunal till dig som förtroendevald. Föreläsningen hålls av beteendevetaren, pedagogen och författaren Lena Skogholm om "Hjärnsmart bemötande". Hur kan vi ha nytta av hjärnforskning i vardagen mellan oss människor för att skapa bra möten? Här får du som förtroendevald konkreta tips och verktyg!
Kommunals ordförande Tobias Baudin står på kontoret med armarna i kors

Tobias krönika: Det här är tack vare ert engagemang! En riktig seger för alla oss som kräver en mänsklig sjukförsäkring.

I våras skrev över 50 000 personer under Kommunals kampanj för en mänsklig sjukförsäkring – där vi bland annat krävde att tidsgränserna i sjukförsäkringen tas bort och att karensavdraget avskaffas. Och så, för några veckor sedan presenterade regeringen ett förslag om att just ta bort stupstocken vid 365-dagar och även en utredning om att ändra karensavdraget för personer inom kontaktyrken.
Ewa Ljungberg och Abdennour Tawssi

Energiskt fackligt arbete gav 100 000 kronor

Ett hundra tusen kronor. Så mycket får undersköterskan Abdennour Tawssi i ersättning för övertid och förskjuten arbetstid. Pengar som arbetsgivaren, om den följt kollektivavtalet, skulle ha betalt för länge sen, men som krävde att fackliga företrädare gjorde ett gigantiskt detektivarbete och satt i oändliga överläggningar.

Nomineringsmöte digitalt Örebro vård och omsorg

Du inbjuds härmed till nomineringsmöte med Sektion Örebro vård och omsorg den 16 november via Teams.
Kommunals entré

Kommunal begär förhandling med SKR och Sobona om omställning

Kommunal har begärt förhandling med Sveriges kommuner och regioner, SKR, och SOBONA angående trygghet och omställning på arbetsmarknaden.

Ska man behöva välja mellan en bra arbetsmiljö eller en bra lön?

Kramfors kommunalråd Malin Svanholm (S) har i ett brev besvarat räddningstjänsten Höga Kusten – Ådalens vädjan om en bättre lön, att bli lyssnade på och att få ett bättre schema. Hon har även uttalat sig i en artikel 23 september om den situation som uppstått.

Nominera till sektion Gullmarsplans nomineringsmöte

Nu närmar vi oss vårt demokratiskt viktigaste möte - nomineringsmötet den 9 november. Vi vill därför få in nomineringar inför mötet.
Barnomsorg Sorsele

Barnomsorgens personal slipper frysa i vinter

Kommunal sektion Nord Sorsele har i ca 10 år drivit frågan att få arbetskläder till personalen i barnomsorgen.
Facklig framgång

Facklig framgång: Alla tillsvidare anställda inom äldreomsorgen i Bergs kommun får rätt till arbetsskor.

Tack vare bra samarbete mellan kommunal sektion Berg och socialdemokraterna i Berg beslutade i veckan Vård- och socialnämnden att fördela pengarna till arbetsskor.
Facklig framgång Vänerväst

Facklig framgång - 200 000 till medlemmar!

Efter att Kommunal uppmärksammat att en arbetsgivare brutit mot kollektivavtalet fick tio medlemmar på arbetsplatsen dela på 200 000 kronor!
Lägenheterna i Sälen

Du har fortfarande möjlighet att boka en vecka i Sälen!

Det finns fortfarande lediga veckor för våra lägenheter i Sälen. Välkommen att boka!
Facklig framgång Ulricehamn Kind

Facklig framgång - här får vaktmästarna TBE-vaccin!

I Kinds pastorat får alla vaktmästare nu TBE-vaccin av sin arbetsgivare, en facklig framgång!
Facklig framgång Trollhättan

Facklig framgång – nu får personalen på förskola och fritidshem i Trollhättans stad ytterkläder!

Personalen på förskolor och fritidshem vistas mycket utomhus. I Trollhättan har det funnits önskemål om arbetskläder inom dessa verksamheter och äntligen har arbetsgivaren lyssnat!
Föreläsningar om försäkringar med Folksam.

Välkommen till föreläsningar om dina försäkringar

På din arbetsplats och under din fritid omfattas du av försäkringar som ger dig hjälp och ekonomiskt stöd i olika situationer. Det är lätt att missa ersättningar du har rätt till men ofta är det möjligt att göra en anmälan i efterhand.

Olivia personlig assistans slutar dra fackavgiften på lönen: Så byter du enkelt till autogiro

Till dig som arbetar hos Olivia personlig assistans. Den 1 oktober 2021 slutar Den danske bank att dra av medlemsavgiften till Kommunal/Kommunals a-kassa på lönen. Det innebär att du som medlem själv måste se till att din avgift betalas in varje månad.
Marika Eriksson är Kommunal Stockholms läns representant på Gershedens folkets hus möten.

Lär dig mer om arbetarrörelsens kulturhistoria på Skansen

Gershedens folkets hus stod klart 1908 och fungerade som Gershedenbornas möteslokal i 50 år. Men sedan upphörde verksamheten och huset skänktes till Skansen. Kommunal Stockholms län är en av föreningarna som idag stöttar Gershedens folkets hus.
Personer klistrar postit-lappar på glasvägg.

Våga leda - Kommunals ledarskapsprogram för unga förtroendevalda

Har du talang för att leda människor? Är du förtroendevald, som fyller max 35 år i år och en stolt facklig ambassadör som aktivt vill påverka medlemmarnas vardag? Vill du utvecklas och ta nästa steg i Kommunal? Då är Kommunals ledarskapsprogram något för dig, där du under 2022 tar sikte på din framtida roll i fackföreningen.

Brandmännen i höga kusten-Ådalen säger ifrån mot nya arbetsscheman.

Förra veckan skrev en majoritet av brandmännen på Höga kusten- Ådalen ett öppet brev som skickades till politiker och media. I brevet vädjar man om att någon ska reagera på det nya ohållbara helgscheman man fått till sig efter att Kommunal sagt upp ett lokalt avtal.