Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Tävling på Tjejmilen avgjord

Tävlingen på Tjejmilen avgjord

I samband med Tjejmilen 1 september arrangerade Kommunal en tävling för medlemmar som deltog i loppet. Nu har vi utsett vinnarna som får en helkväll med Mia Skäringer i Globen!
Brandmännen Emil och Simon har tillsammans med Carina värvat 27 medlemmar till Kommunal.

Brandmännen Emil och Simon brinner för medlemskap i Kommunal

- När insatsledarna på vår arbetsplats fått hjälp från Kommunal ville vi också byta fackförbund, säger brandmannen Emil Holm som tillsammans med Simon Solsjö arbetar på Räddningstjänsten i Jönköping.
På demensavdelningen Boken är man en familj som har roligt.

I trygghetens tjänst med skrattet som vapen

Att drabbas av demenssjukdom är en stor sorg. Dels för den drabbade som i början av sjukdomen är väl medveten om att något är fel. Men också för den anhöriga som får bära sorgen och hantera bemötandet av personen som insjuknat. Till demensavdelningen Boken, på äldreboendet Furugården, i Vaggeryd flyttar demenspatienter som inte längre kan bo hemma. Där jobbar Ann-Helen och Yvonne som undersköterskor.
Vård och omsorgscollege Västernorrland utser idag årets handledare i Västernorrland!

Vård och omsorgscollege Västernorrland utser idag årets handledare i Västernorrland, Mellersta Norrland

Årets handledare för Vård och omsorgscollege Västernorrland heter Madelene Strömgren och arbetar på avd. 2 Örnsköldsviks sjukhus
Barnskötare i förskola

Facklig-politisk samverkan har fått Säffle kommun att tänka om

Säffle kommun har sedan år 2000 haft ett politiskt beslut i kommunfullmäktige om att vid nyanställning ska det vara lägst högskoleutbildad personal som ska anställas inom förskola och fritidshem. Ett beslut som av och till funnits och fortfarande finns i många kommuner runt om i landet. Beslutet har utestängt barnskötare från att få tillsvidareanställning inom förskolan.
Sektion Vård och Omsorg Jönköping besökte Råslätt. Hit kom även politikern Peter Persson

Fartfylld första vecka med husbilen i avdelning Sydväst

Med ett gediget körschema, spännande arbetsplatsbesök och givande samtal har den rosa husbilen farit fram i Jönköping, Sävsjö, Gnosjö, Gislaved och Värnamo.
Buss från kollektivtrafiken i Örebro

Lyckad förhandling för berörda inom busstrafiken i Örebro

Kommunal har förhandlat fram anställningstrygghet för berörda bussförare och verkstads/servicehallspersonal inom kollektivtrafiken i Örebro.

Gullbritt - som ett koncentrat av facklig erfarenhet

Gullbritt Adolfsson vet exakt när det fackliga engagemanget väcktes till liv. Året var 1970 och hon hade precis utbildat sig till sjukvårdsbiträde eftersom hon hört att hon annars kunde glömma det där med fast jobb inom vården. Hon sökte en ledig tjänst och såg den tillsättas med en person utan utbildning. - Jag började fundera på vad som är rätt och inte rätt och hur vi behandlas som arbetstagare, minns Gullbritt som sen dess drivits av att bekämpa orättvisor på arbetsplatsen.

Socialdemokraterna ger Kommunal i Malmö ett trygghetslöfte

Kommunals sektioner i Malmö har fått ett trygghetslöfte av socialdemokraterna i Malmö. Där utlovas att socialdemokraterna ska ta fram nya riktlinjer för goda arbetsvillkor och ökat inflytande för arbetstagarna. - Löftet kommer att följas upp två gånger per år tillsammans med oss, kommunstyrelsen ordförande samt arbetarekommunens ordförande, säger Eva Glimhed, ordförande i sektion vård och omsorg i Malmö.

Nominera kongressombud från sektion Norr

Var med och påverka. Nu har du chansen att nominera en medlem eller facklig företrädare till kongressombud från sektion Norr, tänk på att du måste fråga personen du vill nominera.
Handslag mellan Anna Skarsjö och Ann-Sofie Hermansson

Socialdemokraterna i Göteborg går till val på ett reformpaket som öronmärks till Kommunals medlemmar

Socialdemokraterna i Göteborg går till val på att driva frågor som är direkt kopplade till välfärdspersonalen. Bland annat ska alla med godkända betyg som fullgjort sin praktik på gymnasiets omvårdnads- och barnskötarprogram, garanteras anställning inom tre månader. Detta kommunicerades via ett handslag mellan kommunstyrelsens ordförande, Ann-Sofie Hermansson – och Kommunal Västs ordförande Anna Skarsjö.
Sabina Lehto, barnskötare sedan 13 år, och Tobias Baudin, ordförande Kommunal.

Stor seger: Barnskötarna tar plats i nya läroplanen

Först fanns barnskötarna inte ens med i förslaget till ny läroplan. Men tack vare att medlemmarna inom förskolan gick ihop och protesterade, lyckades vi tillsammans få regeringen att ändra sig. Barnskötarna blev inte bara inskrivna i läroplanen, utan också erkända för den viktiga roll man spelar. Idag blev förslaget äntligen verklighet, när regeringen officiellt presenterade läroplanen. Vilken kraft vi är när vi är många!

Nominera kongressombud från sektion Nordväst

Var med och påverka. Nu har du chansen att nominera en medlem eller facklig företrädare till kongressombud från sektion Nordväst, tänk på att du måste fråga personen du vill nominera.
Håkan Nilsson, ordförande Kommunal Västerbotten och Isak From, ordförande Socialdemokraterna i Västerbotten är överens om ett Trygghetslöfte.

Alla anställningar ska i grunden vara tillsvidare!

Kommunal i Västerbotten och Socialdemokraterna i Västerbotten är överens om ett Trygghetslöfte!

Facklig-politisk framgång i Ängelholm

De personliga assistenterna i Ängelholms kommun kan dra en lättnandets suck efter att förslag om privatisering av deras arbetsplatser dragits tillbaka. Sucken kunde dras efter att Kommunal sektion Ängelholm gjort privatiseringen till en valfråga och bjudit in de politiska partierna till en paneldebatt.
Bild på regionalt fackligt ombud som står framför Kommunals rosa husbil

Husbilen gör turné i Väst

Under Almedalsveckan kunde vi följa Kommunals husbil på Gotland. Därefter har flera av Kommunals husbilar besökt olika geografiska områden i Sverige. Nu gör den turné i Väst. Kom och prata om dina hjärtefrågor. De är viktiga för oss!
Handslag mellan Kommunal och socialdemokraterna

Kommunal i Helsingborg gör handslag med socialdemokraterna

Idag den 22 augusti träffades sektionsföreträdare för Kommunal sektion Helsingborg och socialdemokraterna i kommunen för att skriva under ett handslag*. Handslaget fokuserar på att förbättra arbetsvillkoren och arbetsmiljön inom i Helsingborgs kommun.

Kom till Kommunals valbuss

Den 31 augusti är Kommunals valbuss hos sektion Skärholmen. Välkommen att träffa oss och prata om valet, vare sig du är medlem eller inte.
Bild på olika anställda på Sahlgrenska universitetsjukhuset

Kommunals medlemmar tog chansen och ställde frågor till statsministern

I onsdags besökte statsminister Stefan Löfven Sahlgrenska universitetsjukhuset och hemtjänsten i Sankt Gabrielskyrkan, där han träffade medlemmar i Kommunal och andra fackförbund. Medlemmarna lyfte sina yrken och gav sin syn på vad politiken kan göra för att förbättra deras arbetsplatser.
På bilden syns Kommunal Västerbottens ordförande Håkan Nilsson

I huvudet på ordförande - två viktiga utmaningar

Sommaren närmar sig slutet och temperaturen ute har återgått till det normala. För dig och mig som medlem i Kommunal så är det fortsatt hett. Den närmaste tiden har vi två viktiga utmaningar framför oss. Valet den 9 september samt att fortsätta ställa frågan till våra arbetskamrater om de är medlemmar i Kommunal.