Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Mikaela Forss, arbetsplatsombud i Falkenberg

Arbetsplatsombudet Mikaela Forss: "Jag vågar kliva fram och ställa frågor när jag tycker saker är fel!"

INTERVJU med Mikaela Forss som är arbetsplatsombud och jobbar inom hemtjänsten i Falkenbergs kommun.
Skyddsombudet Linnéa vann förhandling

Nyutbildat skyddsombud vann förhandling - medlemmarna får skadestånd efter brott mot kollektivavtal

Linnéa Birgersson är undersköterska på ett LSS-boende i Västerås. Precis nyutbildad som skyddsombud i början av 2016 fick hon omgående visa prov på vad hon lärt sig under utbildningen.
Anita och Kerstin på Habo kost i restaurangen Kärrsliljan

Kerstin och Anita serverar bäst mat i Sverige

I dag är det måltidens dag, inför detta träffade vi medlemmarna Kerstin Damberg och Anita Andersson. De arbetar som kock respektive köksbiträde på den kommunala kostenheten Habo Kost. Köket tillagar mat till skolor, förskolor och äldreomsorg inom kommunen.
Birgitta Svensson från sektion Höglandet tillsammans med  Helena Martinson, ordförande regional styrgruppen VO-College Höglandet och Helen Burmann-Lindström, Njudungsgymnasiet

VO-COLLAGE FIRAR FEM ÅR TILL

Med spännande föreläsningar, medryckande musikunderhållning och fantastiska fanfarer firade igår VO-Collage på Höglandet att de återcertifierats. En viktig dag för vård- och omsorgsprogrammet på gymnasieskolor i Vetlanda, Sävsjö, Aneby, Eksjö och Nässjö. Syftet med VO Collage är nämligen att öka kvaliteten på utbildningen och därmed locka fler till vårdyrkena.
Avtal klart för Almega Serviceentreprenad

Nytt kollektivavtal med Almega Tjänsteförbunden gällande Serviceentreprenad

Kommunal har tecknat ett nytt kollektivavtal med Almega Tjänsteförbunden gällande avtalet Serviceentreprenad. Avtalet gäller från den 1 september 2017 till och med den 31 augusti 2020. Avtalet är värt totalt 6,5 % och ligger i linje med marknadens märke inklusive en låglönesatsning.

Dags att nominera till förtroendeuppdrag i sektion Luleå

Det är dags att för dig som är medlem i Kommunal Norrbotten, sektion Luleå, att nominera till alla valbara uppdrag 2018.
Nytt avtal med KFS Trafik

Nytt kollektivavtal med KFS Trafik

Kommunal har nu träffat en överenskommelse om ett nytt kollektivavtal gällande löner och allmänna anställningsvillkor med KFS gällande Trafik. Kollektivavtalet gäller från och med den 1 oktober 2017 till och med den 30 september 2020.
Nytt avtal med KFO Fristående skolor, förskolor och fritidshem

Nytt kollektivavtal med KFO - Fristående skolor, förskolor och fritidshem

Kommunal har tecknat ett nytt treårigt kollektivavtal med KFO för området fristående skolor, förskolor och fritidshem. Avtalet gäller från den 1 november 2017 till och med den 31 oktober 2020.
Avtal klart för Samhall

Avtal klart med Almega Samhallförbundet

Almega och LO-facken tackade ja till medlarnas bud på tisdagskvällen. Detta innebär att konflikten på Samhall som skulle trätt i kraft senare i veckan är avblåst. Det nya avtalet innehåller en låglönesatsning och gäller mellan 1 oktober 2017 och 30 september 2020.
Medlemmar från Samhall träffas på sektionen i Falkenberg

Samhalls-medlemmar i samtal om arbetsmiljö

Inför LOs eventuella varsel höll sektionen i Falkenberg ett medlemsmöte. Mötet var mycket uppskattat vilket gör att sektionen nu planerar för fler möten med fokus på arbetsmiljö och arbetsvillkor.
Skötaren Mats Johansson framför entrén till den psykiatriska kliniken i Eksjö

Skötaren Mats drivs av att bryta tabut kring psykisk ohälsa

Mats Johansson har arbetat inom psykiatrin i drygt 20 år. Inför världsdagen för mental hälsa träffade vi honom för att få veta mer om hans yrkesroll.
Han fick upprättelse tack vare facket

Fick sparken när han vände sig till Kommunal

Han blev lovad en anställning på 24 timmar i veckan. Men arbetstiden ändrades hela tiden. När Dariush Nazari, som är anställd som städare, varken fick ut sin lön eller ersättning för städmaterial han köpt, vände han sig till Kommunal. Då fick han sparken. Och upprättelse.
De fick en trygg anställning tack vare facket

Äntligen en trygg anställning

Barnskötare kan pusta ut. Förra hösten blev barn­skötarna på Österbymos två förskolor uppsagda med motiveringen att det bara skulle finnas pedagoger i verksamhet, det vill säga förskolelärare. Men Kommunal har för­handlat för sina medlemmar och nu har barnskötarna blivit fast anställda.
Arbetsplatsombuds läser Arbetsrätt och Förhållningssätt

Arbetsplatsombud från hela Mellersta Norrland läser Arbetsrätt och Förhållningssätt

Under 7 dagar som är uppdelade på 3 +2+2 samlades arbetsplatsombud från hela Mellersta Norrland för att tillsammans utbilda sig i arbetsrätt och förhållningssätt.
Logotyp för Kommunal

Vi behöver inte vara tysta

Här förklarar Kommunal sin inställning kring medlemmars rätt att tala med medier i olika sammanhang
Sektionen i Laholm bjuder in till Öppet hus med kanelbullar.

Öppet hus på sektionen i Laholm firades med bullar

Den 4/10, på självaste Kanelbullens dag, bjöd sektion Laholm in till öppet hus.
Håkan Nilsson, ordförande i Kommunal Västerbotten

I huvudet på ordförande

Håkan Nilsson heter jag och jag har förtroendet att vara avdelningsordförande i Kommunal Västerbotten. På den här sidan kommer jag med varierande mellanrum lägga upp mina tankar och reflektioner. Allt från medlemmens vardag till det som just nu är aktuellt i Kommunal Västerbotten. Man kan aldrig veta vad som snurrar runt i huvudet på mig.
Ambulanssjukvårdare vid ambulans

Nytt kollektivavtal klart för ambulanssjukvårdare

Kommunal har tecknat ett nytt kollektivavtal med Vårdföretagarna gällande ambulanssjukvårdare (bransch H). Det nya avtalet innebär löneökningar, förändringar kring utbildningsdagar och en särskild lönesatsning för att premiera yrkesutveckling och erfarenhet.
Nytt kollektivavtal klart för bussförare

Nytt kollektivavtal klart för bussförare

Nu har ett nytt kollektivavtal slutits mellan Kommunal och Sveriges Bussföretag. Avtalet är ett stort steg framåt mot bättre arbetsvillkor för medlemmarna där fokus ligger på ökad återhämtning, ökad livskvalitet, mer trygghet och en löneökning i linje mer märket.