Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Alla nyheter från Kommunal

Det är i mötet som något händer; vi blir en starkare förening!

Hjärtliga möten under hjärtedagen

Under Alla hjärtans dag träffade avdelning Sydväst medlemmar runtom i Jönköpings och Hallands län. Hjärtliga möten som stärker vår förening.
Kocken Egon har värvat alla sina kollegor med sitt engagemang.

I en värld full av egon sticker kocken Egon ut

Sedan tonåren har kocken Egon Jörgensen varit fackligt engagerad. Han tror att det är intresset för politik som varit drivkraften under alla dessa år. I dag arbetar han i Habo kommun och har genom sitt engagemang skapat hundraprocentig organisationsgrad på sin arbetsplats.
Stefan Qvick och Carita Alenius, skyddsombud som vann striden i Lund

Skyddsombudens samarbete gav resultat

- Att vi var samspelta i skarpt läge var den avgörande faktorn. Carita Alenius sammanfattar skyddsombudens arbete med arbetsmiljön för bussförarna utanför sjukhuset i Lund. Ett arbete som pågick i flera år och som fick sin lösning strax före jul förra året.

Kommunal Väst söker kommunikatör/webbredaktör

Som en av Sveriges största fackföreningar har Kommunal över en halv miljon medlemmar, inom fler är 230 yrken. Kommunal är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige. Vi finns till för att tillvarata medlemmars intressen på arbetsmarknaden och o samhällslivet i stort. Nu söker vi en kommunikatör med ansvar för både extern och intern kommunikation till Kommunal Väst med kontor i Göteborg.

Tekniskt fel för det automatiska avdraget av medlemsavgiften i januari

Många medlemmar i Kommunal betalar sin medlemsavgift genom ett automatiskt avdrag på lönen. Tyvärr har ett tekniskt fel hos en leverantör gjort att avdraget inte genomförts för alla i januari. Felet är åtgärdat och från februari ska allt vara som vanligt igen. Vi är ledsna för det som hänt - läs nedan om hur detta påverkar dig som inte fått avdrag.

Alla hjärtans dag med fokus på balans och hälsa! Sektion Ragunda Mellersta Norrland

Den 14 februari 2019 är temat för Alla hjärtans dag Balans & Hälsa. Kommunal lanserar en helt ny hälsoportal med flera verktyg speciellt framtagna för medlemmar i Kommunal.

Debattartikel: Dra inte ner på nattorganisationen i Vaggeryds kommun

I dagens Jönköpingsposten (8/2 2019) skriver nattorganisationen i Vaggeryds kommun en debattartikel tillsammans med stöd av sektion Vaggeryd/Värnamo. Bakgrunden till reaktionerna kommer av förslaget att dra ner på personal i nattorganisationen.
Bild på Kommunal Västerbottens ordförande Håkan Nilsson

I huvudet på ordförande!

Varför ska man vara med i facket? Den frågan får jag ibland, den får våra ombud ute på arbetsplatserna. Vad får jag om jag går med? Är också en fråga som ställs.

Extra nomineringsmöte och fyllnadsval Kommunal Karlskrona

Kommunal Karlskrona bjuder in alla medlemmar till extra nomineringsmöte och möte för fyllnadsval gällande sektionsordförande.
Nya styrelsen för sektion Ambea.

Sektion Ambeas första årsmöte

32 röstberättigade medlemmar samlades på tisdagskvällen för att välja ny ordförande och ny styrelse under det historiska första årsmötet för Kommunal Stockholms läns nyaste sektion Ambea.
Porträtt av Tobias Baudin

Tobias krönika: Fackliga segrar gör susen

Kommunal vinner ständigt viktiga segrar som gör skillnad i människors vardag. Det blir inga förstasidsrubriker i tidningarna när förskolepersonalen i Falköping får rätt till arbetskläder. Men utan tvivel är det en triumf för alla medlemmar som drivit frågan att kravet nu blir verklighet.
Hur kan skattesystemet reformeras?

Seminarium: Hur kan skattesystemet reformeras?

Välkommen på frukostseminarium med fackliga och politiska inspel!
Majoriteten av personalen som jobbar natt i Vaggeryds kommun samlades för att diskutera neddragningarna.

Neddragningar i Vaggeryds kommun skapar oro

Majoriteten av personalen som arbetar natt i Vaggeryds kommun samlades för ett branschmöte. Bakgrunden till mötet ligger i de föreslagna neddragningarna av nattpersonalen. Ett förslag som inte mottagits väl av medlemmarna.
Årets AO och SO.

Årets Skydds- och Arbetsplatsombud utsedda

Kommunal Norrbotten har utsett Carola Berggren, Piteå, och David Andersson, Kalix, till Årets Skyddsombud respektive Årets Arbetsplatsombud 2018.
Podd om pensionen

Funderar du på hur det hänger ihop med pensionen?

Hur mycket pengar du kommer att ha som pensionär avgörs under arbetslivet. Vardagsbesluten idag avgör ditt pensionärsliv imorgon. Om det och om annat som påverkar din pension tar minPensionsPodden upp. I det senaste avsnittet medverkar Kommunals ombudsman och pensionsexpert Anne-Maria Carlsgård.
Till vänster bild på Kersti Strömberg till höger bild på vårdbiträde som får en kram av en brukare

De stoppade ensamarbete på nätterna i hemtjänsten i Hedemora

Att kommuner tvingas spara är tyvärr ingen ovanlighet. Men när Hedemora kommun ville införa ensamarbete för hemtjänstens nattpatrull snackade kollegorna ihop sig, skrev en konsekvensanalys och fick kommunen att lägga förslaget på is.
Undersköterskan Josefin Larsson på Nyköpings lasarett

Här är alla anställda på heltid – och schemat är hållbart

Hela personalen på akutvårdsavdelningen på Nyköpings lasarett är anställda på heltid. Det började som ett pilotprojekt för att förbättra arbetsmiljön på avdelningen och öka inflytandet för personalen. Två år senare har man etablerat det nya arbetssättet med hållbara scheman och kontinuerliga förbättringsmöten.
Gruppfoto på medlemmar i Kommunal.

Kommunals utredare kommenterar januariavtalet

Vad innebär egentligen Januariavtalet för medlemmarna i Kommunal? Här är en första analys på överenskommelsen punkt för punkt, varav vissa är mer betydelsefulla eller bekymmersamma än andra.
Mathias Lagerman

Intervju med Mathias Lagerman om sommarens bränder

Med anledning av SVT Uppdrag Gransknings reportage om sommarens bränder så har vi ställt några frågor till Mathias Lagerman, brandman samt arbetsplatsombud och skyddsombud samt ordförande i klubb 2 sektion syd. Mathias arbetade med bränderna i Kårböle.