Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Nominera till Kommunals kulturpriser!

Nu kan du förslå vem som ska få nästa års kulturpriser
Nu kan du förslå vem som ska få nästa års kulturpriser
Foto: Kommunal
På kongressen 21-24 maj 2019 delar Kommunal ut flera kulturpriser. Nu är det dags att nominera till dem! Medlemmar, avdelningar och sektioner - välkomna att föreslå kulturutövande medlemmar i Kommunal som du tycker borde få pris.

Kommunals Kulturpris, Kämpepris och Kommunals demokrati- och solidaritetspris är de tre kulturpriserna som kommer att delas ut. Alla medlemmar i Kommunal har rätt att föreslå vilka som borde få något av de tre priserna. dessutom kan sektioner och avdelningar nominera pristagare. 

Kommunals kulturpris

Priset uppmärksammar kulturutövande medlemmar som är en del av fackföreningsrörelsens fina bildningstradition. Medlemmar kan nominera en kollega som till exempel målar, komponerar eller skriver. Medlemmar kan också nominera sig själva.

Kommunals demokrati och solidaritetspris

Priset uppmärksammar medlemmar som aktivt värnar våra gemensamma värderingar. Medlemmar kan nominera en kollega som utöver sitt yrkesengagemang har en drivkraft att förändra vardagen genom ett engagemang för de demokratiska fri- och rättigheterna.

Kämpepris

Priset är avsett att gå till ”medlem eller grupp av medlemmar i förbundet som på olika sätt har bidragit till att vidmakthålla eller utveckla ett kulturellt arv”.

Prissumman i respektive kategori är 50 000 kronor.

Nomineringstiden går ut den 31 januari 2019. Nomineringarna görs via denna länk.