Föreläsningar: Hjärnsmart bemötande

I denna föreläsningsserie om bemötande vänder Kommunal sig till dig som förtroendevald. Föreläsningen hålls av beteendevetaren och pedagogen Lena Skogholm om "Hjärnsmart bemötande". Hur kan vi ha nytta av hjärnforskning i vardagen mellan oss människor för att skapa bra möten? Här ger vi dig som förtroendevald konkreta tips och verktyg samt insikt i hjärnans landskap.

Illustration av ett huvud med en glödlampa på en himmelsbakgrund, med texten Hjärnsmart bemötande.
Foto: Kommunal

 Låt dig inspireras av Lena Skogholm, som även är författare till succéböckerna "Bemötandekoden" och "Livskoden enligt hjärnan".

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och möten som ger positiv energi? Här får du svaren!

Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips om hur du kan hantera olika situationer. För hur kan du genom ditt bemötande säkerställa att du uppfattas som proffsig, handlingskraftig och närvarande i alla dina uppdrag? Här får du som förtroendevald grundläggande kunskap till att bygga starkare relationer och bidrar till ett lyckat värvningsarbete.

Föreläsningsserien "Hjärnsmart bemötande" innehåller fem avsnitt, där varje föreläsning är mellan 20-30 minuter. Alla avsnitt finns längre ner på den här sidan.

Vill du se kortare teaser-filmer för varje avsnitt? Du hittar dem på vår Youtube-kanal.

Se alla avsnitt

Föreläsning 1: Hjärnans tre avdelningar och deras betydelse i vardagen

Föreläsning 2: "Solskenshjärnan och grådaskhjärnan"

Föreläsning 3: Varför smittar känslor snabbare än en förkylning?

Föreläsning 4: Så skapar du förtroende och tillit

Föreläsning 5: Håll koll på de tre motivationssystemen

Kategorier

Dela sidan