Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Ta del av Kommunals föreläsningar om bemötande!

Föreläsningsserien Hjärnsmart Bemötande
Foto: Kommunal
I denna föreläsningsserie om bemötande vänder Kommunal sig till dig som förtroendevald. Föreläsningen hålls av beteendevetaren och pedagogen Lena Skogholm om "Hjärnsmart bemötande". Hur kan vi ha nytta av hjärnforskning i vardagen mellan oss människor för att skapa bra möten? Här ger vi dig som förtroendevald konkreta tips och verktyg samt insikt i hjärnans landskap. Låt dig inspireras av Lena Skogholm, som även är författare till succéböckerna "Bemötandekoden" och "Livskoden enligt hjärnan".

Om Lena Skogholm

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och möten som ger positiv energi? Här får du svaren!

Lena Skogholm tar med dig på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips om hur du kan hantera olika situationer. För hur kan du genom ditt bemötande säkerställa att du uppfattas som proffsig, handlingskraftig och närvarande i alla dina uppdrag? Här får du som förtroendevald grundläggande kunskap till att bygga starkare relationer och bidrar till ett lyckat värvningsarbete.

Föreläsningsserien "Hjärnsmart bemötande" innehåller fem avsnitt, där varje föreläsning är mellan 20-30 minuter. Alla avsnitt finns nu tillgängliga. Se dem här!

Föreläsningsserien Hjärnsmart bemötande

1. Föreläsning "Hjärnans tre avdelningar och deras betydelse i vardagen"

Hjärnsmart bemötande | Hjärnans tre avdelningar och deras betydelse i vardagen

2. Föreläsning "Solskenshjärnan och grådaskhjärnan"

Hjärnsmart bemötande | Solskenshjärnan och grådaskhjärnan

3. Föreläsning "Varför smittar känslor snabbare än en förkylning?"

Hjärnsmart bemötande | Varför smittar känslor snabbare än en förkylning?

4. Föreläsning "Så skapar du förtroende och tillit"

Hjärnsmart bemötande | Så skapar du förtroende och tillit

5. Föreläsning "Håll koll på de tre motivationssystemen"

Hjärnsmart bemötande | Håll koll på de tre motivationssystemen