VO-collage firar fem år till


Med spännande föreläsningar, medryckande musikunderhållning och fantastiska fanfarer firade igår VO-Collage på Höglandet att de återcertifierats. En viktig dag för vård- och omsorgsprogrammet på gymnasieskolor i Vetlanda, Sävsjö, Aneby, Eksjö och Nässjö. Syftet med VO Collage är nämligen att öka kvaliteten på utbildningen och därmed locka fler till vårdyrkena.

Birgitta Svensson från sektion Höglandet tillsammans med  Helena Martinson, ordförande regional styrgruppen VO-College Höglandet och Helen Burmann-Lindström, Njudungsgymnasiet
- Nu ser vi fram emot fem år till och hoppas kunna fortsätta höja kvaliteten och locka fler till utbildningarna, säger Birgitta Svensson, sektionsordförande Region Höglandet
Foto: Sofia Tollbo

Det är samarbetet mellan utbildning, arbetsgivare och facket som ligger till grund för VO Collage. Anneli Huhtimo, medlem i Kommunal, utsågs till årets bästa apl-handledare 2016. Under ceremonin tackade hon för utmärkelsen och lyfte vikten av att trivas under sin apl:


- Alla ska ha möjlighet att hamna på en bra arbetsplats, säger hon som enligt utmärkelsens motivering sprider engagemang, proffsighet, kunnighet och empati.


Under dagen berättade även medlemmen Ida Karlsson om vinsten av Yrkes SM 2008. I dag arbetar hon inom hemsjukvården i Vetlanda kommun.
- Jag trivs så bra med mitt jobb inom äldreomsorgen och hoppas att fler unga ska välja den vägen, säger hon.
Återceetrifieringen innebär att VO Collage på Höglandet kan fortsätta samarbetet för god vård- och omsorgsutbildning i fem år till.


- Det är ett glädjande besked som i dag firas på allra bästa sätt i Vetlanda, säger Birgitta Svensson, sektionsordförande i Region Höglandet.
- Nu ser vi fram emot fem år till och hoppas kunna fortsätta höja kvaliteten och locka fler till utbildningarna, fortsätter hon och tar plats i den välpyntade aulan på Njudungsgymnasiet i Vetlanda.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar