Tobias krönika: Stort tack för 2019 – Nu håller vi farten uppe!


Året närmar sig sitt slut. Vilket år det varit! Jag rivstartade i januari med praktik på Liseberg. Sedan dess har schemat varit fullspäckat. Jag har besökt medlemmar på tvätterier, äldreboenden, badhus, mekaniska verkstäder, skolor och vårdhem för personer med psykiska besvär. Jag är så imponerad. Det har varit ett år då medlemmarnas engagemang verkligen märkts – och vår organisation stärkts.

Tobias Baudin
Foto: Kommunal

2019 har varit de många protesternas år. I bilen på väg till ett arbetsplatsbesök i Heby får jag veta att nattpersonalen inom LSS i Säffle valt att sova på torget mitt i stan i protest mot sämre avtal. Ingen kan säga att vi inte vågar testa nya metoder. Förtroendevalda i Kommunal har gjort mängder av anmälningar som fått arbetsgivaren att se över arbetsmiljö och bemanning. Utan samarbete, kunskap och uthållighet hade det aldrig gått. Och runt om i Sverige har undersköterskeupproret spridit sig som en löpeld. Jag har bara en sak att säga: Kommunal, nu håller vi farten uppe!

Nästa år ska vi värva fler medlemmar, förhandla fram bättre avtal och slipa våra krav gentemot politiken. Jag kommer gå in med 100 procent i det arbetet. Men jag längtar också efter dagar av lugn och ro, och jag tror att många känner som jag. Nu väntar en lite lugnare period, med julledigt och nyårsfirande. Och jag vill skicka en extra varm hälsning till er som jobbar sena kvällar, långa nätter och röda dagar.

Till varenda medlem i Kommunal vill jag rikta ett stort tack för 2019. Vi ses nästa år!

Tobias Baudin
Förbundsordförande
Kommunal

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar