Rekordmånga motioner och kongresspremiär för 109 ombud


Över en halv miljon yrkesskickliga kvinnor och män runt om i landet. Inom fler än 230 yrken. Det är vi som är Kommunal. Våra insatser i stort och smått är avgörande för kvaliteten i den svenska välfärden, varje dag året runt. Nu samlas vi till kongress som är vårt högsta beslutande organ.

Skicka in motioner, det vill säga lägga förslag till kongressen, kunde man göra till slutet av september. Rekordmånga valde att göra det och 730 motioner ska behandlas. Det är fler än vad vi har haft sammanlagt på de två senaste kongresserna. Det är en tydlig illustration om att det är medlemmarna som är Kommunal, på samma sätt som fler än 50 000 medlemmar var med och utformade kraven inför avtalsrörelsen.

På kongressen är 188 medlemmar ombud, de är valda att representera ungefär 2700 medlemmar vardera och fatta viktiga beslut. Yngst är Henrik, 20 år, och äldst är Kerstin, 63 år. 109 av ombuden gör sin allra första kongress. Välkommen att följa vad som händer, här på hemsidan men också i sociala medier.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar