Marika Lindberg är Årets skyddsombud 2021


Marika Lindberg utnämns till Årets skyddsombud i Kommunal Västra Svealand efter sina insatser för personalen på demensboendet Björkdungen i Munkfors. Detta genom att ha gjort skillnad i arbetsmiljön för många arbetskamrater och sagt ifrån angående schemafrågan. Utnämningen sker idag på Skyddsombudets dag.

Marika Lindberg är Årets skyddsombud 2021 i Kommunal Västra Svealand. Får blommor av ombudsman Carina Strömberg.
Marika Lindberg är Årets skyddsombud 2021 i Kommunal Västra Svealand. Hon fick motta blommor av ombudsman Carina Strömberg.
Foto: Kommunal

- Äntligen har vi kunnat delat ut ett pris till Årets skyddsombud i vår avdelning Västra Svealand. Det är jätteviktigt att uppmärksamma våra skyddsombud som är så viktiga ute i verksamheterna, säger ombudsman Carina Strömberg som ligger bakom att priset blev till. 

Motiveringen till Årets skyddsombud lyder:

Årets skyddsombud har med värmländsk ”stönighet” gjort skillnad i arbetsmiljön för många arbetskamrater. Detta genom att driva schemafrågan och få till en positiv förändring, så de anställda slipper att ”jaga” sin tid och får sin viktiga återhämtning.

Marika Lindberg fick nog när hälsoscheman med många delade turer skulle användas. Med utbildning till skyddsombud nyligen i minne gjorde hon precis såsom läroboken lär ut. Det blev insändare och samtal med både chefer, politiker samt även den lokala tidningen och tillslut fick det resultat för personalen på boendet Björkdungen tillhörande sektion Klarälvdalen.

- Vi jobbade ibland tre till fyra delade turer i veckan, hade inte de fridagar vi hade rätt till och vi fick jaga timmar. Det var jättesvårt att få ihop våran tid. Och det kunde jag inte acceptera längre så jag sa ifrån, säger Årets skyddsombud Marika Lindberg. 

Årets skyddsombud utnämndes efter att en jury kollat igenom nomineringarna som inkommit sedan tävlingen startade i våras. Ett 30-tal nomineringar har inkommit varav juryn fått handskas med välformulerade motiveringar till knappt hälften av dessa. 

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar