Kommunal säger NEJ till höjda p-avgifter för anställda i Västra Götalandsregionen


Västra Götalands ägarutskott har den 19 januari fattat beslut om att höja P-avgifterna vid regionens sjukhus. Kommunals olika sektioner på Sahlgrenska har dragit igång en namninsamling för att stoppa höjningen.

Samtidigt fattades också beslut om att privatpersoner har rätt att köpa parkeringstillstånd på sjukhusens parkeringsplatser, något som S och V har reserverat sig emot.

Personalen på regionens sjukhus står alltså inför både högre avgifter och en ökad konkurrens om platserna då privatpersoner som bor nära sjukhusen också kommer att använda platserna, till samma kostnad som de anställda.

Höjningen gäller alla regionens sjukhus och är är olika stor på de olika parkeringsplatserna. Se bifogad fil nedan.

Protestera

SU-sektionerna har tagit initiativ till en protestlista mot de höjda avgifterna - NEJ till förhöjda p-avgifter för regionsanställda i VGR

"Syftet är att;

Stoppa förslaget/beslutet som är taget om att höja parkeringsavgiften för regionsanställda.

Kommunal SU anser att  Kommunals lågavlönade medlemmar vilka är anställda i regionen blir hårt drabbade av en höjning av parkeringsavgiften. Alla har inte råd eller möjlighet att bo mitt i stan, eller vid sin arbetsplats, för att kunna ta sig till jobbet smidigt utan bil.

De flesta arbetar dessutom skift, vilket försvårar för de anställda som inte bor granne med jobbet, bredvid ett spårvagnsspår eller vid en busshållplats. Inom SU arbetar ett stort antal visstidsanställda, med sämre anställningsvillkor och lägre lön. Många bor dessutom utanför Storgöteborg. Dessa arbetstagare är beroende av bil till och från arbetet, mellan sjukhustomterna och drabbas därför hårdast av förhöjda parkeringsavgifter.

Det är nu en kraftig höjning av nuvarande pris det tagits beslut om på t.ex. parkeringskorten som gäller utanför Mölndals sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset.

Detta vill Kommunal SU sätta stopp för."

Skriv gärna under och dela länken till dem som kan vara intresserade.

Här kan du läsa handlingar och beslut från Västra Götalandsregionens Ägarutskotts möte 19 januari 2016.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar