Mitt Kommunal nummer 4 2023


Här hittar du allt du behöver för att maxa medlemskapet! Senaste nytt, bra-att-veta, inspiration och tips. Kika här i varje nummer, så lovar vi att ge dig full koll.

En flicka och hennes pappa tittar ut genom ett tågfönster.
Foto: Kommunal

Spara pengar varje månad på dina medlemserbjudanden och rabatter!

Du vet väl om att ditt medlemskap ger dig erbjudanden och rabatter på allt från resor och friskvård till upplevelser och glasögon? 
En familj som under 2022 hade använt sig av några av alla rabatter du som medlem kan få hade kunnat spara 6300 kronor, eller 525 kronor i månaden. 
800 kronor i rabatt på semestertresan med Apollo. 75 kronor i rabatt på böcker från Adlibris. 2400 kronor i rabatt på en familjeweekend i Göteborg med boende, entré till Liseberg och tågresa tur och retur med SJ. 700 kronor rabatt på glasögon, 900 kronor rabatt på däck till bilen och 1500 kronor i rabatt på färgen när du målar om huset. Logga in på Mina Sidor och se vilka 
rabatter som väntar på dig och hur mycket du kan spara.

Höj bemanningen nu!

Kommunal kräver att bemanningen på förskolor höjs. Du som jobbar på förskolan behöver vara med och påverka om vi ska få till en förändring. Ibland räcker det med att prata med en kollega eller hitta en gemenskap grupp på Facebook. Läs mer om vad du kan göra på www.kommunal.se/stoltbarnskotare
Är du medlem och barnskötare? Glöm inte att fylla i enkäten om bemanning och storlek på barngrupper som du fått i ditt mejl. Vi behöver ditt svar!

Den 12 juni är det dags för Kommunals förbundsmöte - och du kan följa mötet live 

Förbundsmöte hålls de år då det inte är kongress och har i uppdrag att granska förbundets verksamhet och behandlar frågor om ekonomi och ansvarsfrihet. Deltagarna är de 188 kongressombuden från senaste kongressen. Ombuden ska representera hela Kommunal, och kommer från olika delar av landet och har många olika yrken.
I år hålls Förbundsmötet i Stockholm och du kan följa hela dagen via livesändningen här på www.kommunal.se.

25 maj snackas det om svåra samtal - titta, lyssna och inspireras du med!

Går du och funderar på hur man ska ta ett svårt samtal med till exempel en chef, en kollega eller en familjemedlem?
Då ska du titta på Snacket går den 25 maj klockan 17:30 för då snackar vi om svåra samtal. Till vår hjälp har vi teatergruppen Tage Granit som spelar upp olika situationer och ger oss tips på hur man kan hantera dem.
Livesändningen sker på Kommunals You-tube-kanal, men du kan också titta tillsammans med kollegor på din sektion eller på jobbet. 
Gå in på www.kommunal.se/snacket-gar för att se vad din sektion anordnar.

Tävla i Styrkepriset 2023! Värva en kollega!

Styrkeprisets hedersutmärkelse 2023 delas ut till den medlem som värvat flest arbetskamrater inom ramen för kampanjen Värva en kollega.
Du som är medlem i Kommunal tävlar om fina priser. Varje tertial kommer den medlem som har lyckats bäst med värvningen inom ramen för kampanjen Värva en kollega att belönas med ett presentkort på 1000 kronor, ett diplom och en blomstercheck. Dessutom kommer den medlem som har lyckats bäst under hela 2023 att få besöka förbundsmötet 2024 tillsammans med en valfri medlem. Vill du veta mer? Gå in på www.kommunal.se/styrkepriset2023 och läs mer om tävlingen.

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar