Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Yrkesutvecklingstrappor – ett nytt sätt att utvecklas på ditt jobb

Illustration för att utvecklas i jobbet
Illustration för att utvecklas i jobbet
Foto: Kommunal
Yrkesutvecklingstrappor! Så kallas Kommunals nya modell som gör det enkelt att utvecklas på jobbet – och på sikt få bättre lön. Ann Georgsson, ombudsman på Kommunal, förklarar hur det fungerar.

Vad är yrkesutvecklingstrappor?

Yrkestrappan definierar stegen från till exempel vårdbiträde till specialistundersköterska. Det vill säga – exakt vilken utbildning som krävs för att du ska kunna ta nästa steg inom ditt yrke.

Hur fungerar det?

Varje steg motsvarar en nationell utbildningsnivå som är gemensamma för hela branschen, och när du klivit upp på ett sådant steg ger det dig rätt att utföra vissa arbetsuppgifter eller få en viss titel. Till exempel kommer det finnas krav på att alla som vill bli vårdbiträde går samma utbildning.

Varför behövs Kommunals yrkesutvecklingstrappor?

Förut fanns ett problem i att utbildningar för till exempel vårdbiträde, undersköterska och specialistundersköterska såg helt olika ut i olika delar av landet. Vissa arbetsgivare krävde utbildning för en viss tjänst, andra inte. Man visste inte vem som kunde vad, eller vad man kunde förvänta sig. Varken som arbetsgivare eller anställd. Därför såg vi ett behov av att städa upp, och införa tydliga trappsteg som är kopplade till utbildning. Plus att det ska vara enkelt att jämföra över hela Sverige.

Varför är det viktigt?

Du kan fortsätta utvecklas inom ditt yrke hela livet. Det blir enklare som anställd att visa vad man kan, och vad som krävs för att nå nästa steg på trappan. På så sätt blir lönen också tydligare kopplad till din utveckling. Det är inte luddigt längre.

Finns yrkesutvecklingstrappor inom alla Kommunals yrken?

Först ut att införa yrkesutvecklingstrapporna är vård- och omsorgsbranschen. Nu jobbar vi för att fler av Kommunals yrken ska kunna följa efter.

Vad är nästa steg inom vård och omsorg?

Nu har vi snart fått ordning på utbildningarna så att de har samma innehåll i hela Sverige. Det betyder att du kan ta reda på exakt vad som krävs för att gå från till exempel vårdbiträde till undersköterska, och från undersköterska till specialistundersköterska. Nu ska Kommunal driva på så att alla arbetsgivare och utbildningsanordnare följer yrkesutvecklingstrappans olika steg. Till våren kommer en statlig utredning med förslag på hur yrket undersköterska ska regleras. Det är dags för en yrkeslegitimation för undersköterskor.

Är legitimationskrav bra för alla?

Ja det är jättebra! Är du yrkesutbildad har du goda möjligheter att få en legitimation direkt. Om du inte är yrkesutbildad i dag har du ändå möjlighet att få legitimation. Till exempel genom att vara med i kunskapslyftet, en satsning som låter dig som är visstidsanställd som vårdbiträde plugga på halvtid och jobba på halvtid. När du är klar kan du bli anställd som undersköterska.

Hur kan jag lära mig mer om de olika stegen i trappan?

Prata med oss genom Kommunal Direkt så kan vi förklara mer om hur det fungerar.