Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Val 2018: Nu drar valarbetet igång!

Tobias Baudin, Kommunals förbundsordförande
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Valupptakt
Kvinnor samtalar under valupptakt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Förtroendevalda på valupptakt
Förtroendevalda på valupptakt
Foto: Fredrik Sandin Carlson
2018-02-01
Den 1 februari gick Kommunals valupptakt av stapeln på Marholmen. Ett hundratal förtroendevalda medlemmar hade samlats för att tillsammans kicka igång arbetet inför valet den 9 september.

Kommunal går till val på tryggare jobb, investeringar i välfärden och satsningar som ska stärka medlemmarna ekonomiskt. Målet är en socialdemokratiskt ledd regering som sätter Kommunals frågor i främsta rummet.

Till Kommunals valsajt

Det känns fantastiskt att kunna träffas så många. Nu ska vi utveckla den svenska modellen och stärka välfärden. Kommunal vill avskaffa allmän visstid och att resurserna i välfärden ska gå till fler anställda i vård, skola och omsorg istället för stora vinstutdelningar, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin.

- Under den senaste mandatperioden har Stefan Löfvens regering levererat tydliga resultat. Men arbetet för ett jämlikare Sverige har bara börjat. Jag ser fram emot en riktigt spännande valrörelse, avslutar Tobias Baudin.

I valet 2018 driver vi:

  • Trygga jobb. Ordning och reda på arbetsplatsen är nödvändigt för såväl anställda som kvalitén i välfärden. Kommunal kräver därför att allmän visstidsanställning avskaffas. Nu måste tryggheten öka för vanligt folk.
  • Ökade resurser till välfärden och stopp för vinstjakt. Underbemanningen inom skola, vård och omsorg pressar till oro och sjukskrivningar. Kommunal vill se ökade investeringar i välfärden. Resurserna ska gå till fler arbetskamrater, bättre arbetsmiljö och bättre löner – inte övervinster och stora aktieutdelningar.
  • Skatteavdrag för fackföreningsavgiften och a-kassan. Trots att man jobbar, och jobbar hårt, är det tufft att få pengarna att räcka månaden ut. Starka fackföreningar kan ställa högre lönekrav i avtalsrörelsen. Kommunal kräver att skatteavdrag ska gälla för både fackavgift och a-kasseavgift.