Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Älskade assistent

Älskade assistent 14 feb
Foto: Kommunal
Välkommen på den livesända föreläsningen Älskade assistent! Hör neuropsykologen Jan Blomström dela med sig av tips och råd från sin bok ”Älskade assistent - en inspirationsbok om coachande personlig assistans inom LSS”. Du kan välja att delta på seminariet på en fysiskt träff eller online.

Anmäl dig här!

Se föreläsningen tillsammans på alla hjärtans dag!

Är du personlig assistent? Tycker du också att det är en utmaning att vara personlig men inte privat på jobbet? Föreläsaren Jan Blomström presenterar handfasta tips och nya sätt att tänka kring frågan.

Föreläsningen livesänds på över 130 platser runt om i landet, den 14 februari kl 14.00. För att se din närmaste visningsplats: Karta. Lista i bokstavsordning. Sista anmälmningsdag för att se tillsammans med andra är den 12 februari. Du kan fortfarande anmälda dig att se föreläsningen online. 

Föreläsningen är cirka 30 minuter och helt kostnadsfri. Bjud gärna in dina kollegor, alla är välkomna! Du behöver alltså inte vara medlem i Kommunal för att få gå.

Beställ boken redan idag. Du får 20 % rabatt när du uppger rabattkoden "Kommunal". Kanske något att läsa tillsammans med kollegorna och diskutera för att utveckla er arbetssituation?

Vi sänder föreläsningen live från Stockholm. Efteråt finns det möjlighet att ställa frågor till Jan Blomström via chatt. Flera av våra sektioner har öppet hus i samband med föreläsningen. Öppet hus tiderna kan du se här samt i bekräftelsemejlet som du får några dagar efter att du anmält dig. Representanter från Kommunal finns på plats så du har möjlighet att ställa frågor om det är något du gått och funderat på.

Hjärtligt välkommen!

Anmäl dig här!

Se föreläsningen på nätet

Har du inte möjlighet att komma till någon av våra platser kan du se föreläsningen på nätet, via en länk du får när du anmäler dig. Du kommer kunna se den live den 14 februari kl. 14.00 eller i efterhand när det passar dig!

Anmäl dig här för att se livesändningen på nätet!

Om boken ”Älskade assistent”

"Jan Blomström tar givna sanningar inom assistansbranschen och skjuter hål på dem. Han utmanar och ger nya tolkningar till tidigare självklara situationer. Genom hela boken går brukarens rätt till det egna livet som en röd tråd och Blomström introducerar ett helt nytt begrepp, coachistans, som ett förhållningssätt i assistentens yrkesroll. Med en stor portion humanism och genuin tilltro hyllar Blomström den personliga assistansens potential och belyser nya möjligheter!"

Se hyllningsfilmerna

Hyllningsfilm från Kevin till hans personliga assistent André

Hyllningsfilm från Nathalie till hennes personliga assistent Kevin

Fler föreläsningar under 2018

Under året kommer vi livesända ytterligare tre föreläsningar som riktar sig till dig som personlig assistent. Dessa kommer vi endast visas på nätet men det kommer finnas fysiska mötesplatser där du och dina kollegor kan ses och prata vidare om hur det är att jobba som personlig assistent.
Mer information om föreläsningarna kommer längre fram.

10 april: På resa – min arbetsplats är där brukaren är. Föreläsare: Margaretha Johannson och Marie Boström, ombudsmän Kommunal.

25 september: Arbetsbeskrivning – en förutsättning för min arbetsmiljö. Föreläsare: Margaretha Johannson och Marie Boström, ombudsmän Kommunal.

15 November: LSS – lagen som styr. Föreläsare: Oskar Taxén, jurist Kommunal.

Håll utkik här på kommunal.se för mer information!