Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Kommunal söker lokalombudsman till avdelning Sydväst

Är du en kompetent förhandlare som genom ditt arbete vill vara med och bidra till att villkoren för Kommunals medlemmar förbättras? Motiveras du av att företräda befintliga medlemmars intressen samt lockas av att arbeta aktivt för att värva nya medlemmar? Då har Kommunal arbetet för dig!

Avdelning Sydväst söker nu en lokalombudsman med organisatorisk placering på kontoret i Värnamo, men där arbete förekommer inom hela avdelningens geografiska område (från Jönköpings till Hallands län). Du kommer att bli del av en kompetent, engagerad och trivsam arbetsgrupp bestående av arton medarbetare och du rapporterar direkt till lokalkontorschefen på avdelningen.

Arbetsuppgifterna

Som lokalombudsman fungerar du som ett stöd i arbetet på lokalavdelningen och de olika sektionerna. Du kommer att arbeta som förhandlande lokalombudsman med fokus på avtals- och förhandlingsfrågor. Tillsammans med medlemmar, avdelningsstyrelse och övriga ombudsmän bidrar du på olika sätt till att utveckla det lokala fackliga arbetet. En viktig del i dina arbetsuppgifter blir även att verka för att värva och rekrytera nya medlemmar till Kommunal.

Kunskap och erfarenhet

Vi söker dig som har gymnasiekompetens eller motsvarande och tidigare erfarenhet av förhandlingsarbete, antingen som förtroendevald eller från rollen som ombudsman. Du har god kompetens inom det arbetsrättsliga området samt god kunskap om lagar och avtal samt av hur dessa tillämpas i praktiken. Har du erfarenhet av avdelningsarbete eller av arbete med organisering betraktas det som fördelaktigt, likaså om du har arbetat med att teckna kollektivavtal. Tjänsten förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt att du har god datorvana. Resor med bil ingår i tjänsten varför B- körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person söker vi dig som har lätt för att samverka med andra och som på ett smidigt och flexibelt sätt kan anpassa dig utifrån olika miljöer och sammanhang. Då ombudsmannarollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar söker vi dig som är kommunikativ, pedagogisk och initiativrik. Du har en god analytisk förmåga och ser lösningar istället för hinder. Givetvis är du även en god ambassadör för Kommunal och du sätter alltid medlemmarnas intressen i fokus.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på avdelning Sydväst, Värnamo. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Förtroenderådet för Kommunals ombudsmän.

Övrigt

Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar och inser vikten av fackligt arbete.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten, kontakta David Atterling , 010 442 82 65. Facklig företrädare är Markus Sjöström, Förtroenderådet, 010 442 8234.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via e-post ansokan@kommunal.se  tillsammans med personligt brev och CV. Ange referensnummer ”1853” i ämnesraden. Sista ansökningsdag: 2018-11-20. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt! Innan du ansöker ber vi dig att läsa igenom hur vi hanterar dina personuppgifter som kandidat. Information om ditt integritetsskydd kan du läsa om här.

Om Kommunal

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska – dygnets alla timmar.

Kategorier

Lediga jobb