Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Anpassa

Nytt avtal för Liseberg

Kommunal har träffat ett nytt avtal för anställda på Liseberg. Avtalet är en låglönesatsning utöver märket på 6,5 procent och ger två extra lediga dagar per år.

Innehåll i korthet

Lönerna höjs
Kollektivavtalet är treårigt och gäller för tiden från första januari i år till och med den sista december 2019. I år höjs lönen för tillsvidareanställda höjs med 688 kr i månaden och säsongsanställdas löner höjs med 2,64 kr per timme.

Nästa år höjs lönen för tillsvidareanställda med 671 kr i månaden och säsongsanställdas lön höjs med 2,57 kr per timme. 2019 höjs lönen med 717 kr i månaden för tillsvidareanställda och för säsongsanställda höjs lönen med 2,75 kr per timme.

För 2017 och 2018 är alla garanterade de lönehöjningar som gäller enligt avtalet - höjningarna är generella och individgaranterade.

Inför 2019 ska parterna (Kommunal och Liseberg) se över hur fördelning ska ske, enas man inte blir även det årets löneökning generell och individgaranterad.

Dessutom genomför Liseberg en ändring och går till ett lönesystem där tarifferna blir lägstalöner. Parterna ser lokalt över lönesystemet för att placera in alla yrkesgrupper i systemet. OB-ersättningen som ger 25 procent extra under timme 9 och 10 under en arbetsdag eller kväll tas bort ur avtalet. Vanlig OB-ersättning på 10 procent betalas fortsatt ut vid arbete under en kväll.

Två extra dagar ledigt
Alla tillsvidareanställda får två extra dagar per år ledigt med lön. Dessa dagar måste tas ut under kalenderåret och kan inte sparas. Semesterlönen för säsongsanställda höjs med 1 % till 13 %.
 

Kategorier

Avtal2017