Välkommen på samtal om Det riskfyllda jobbet


2016-02-09

Under de senaste fem åren har mellan 40 och 50 personer dött i olyckor på jobbet – varje år. Drygt 30 000 får så svåra skador att de blir sjukskrivna. Ytterligare drygt 60 000 får skador som inte kräver sjukskrivning. Måste det vara så? Om inte – vad kan vi göra åt det?

Det är frågor som står i centrum vid det andra seminariet inom projektet om vår arbetsmiljö.

Medverkande
Irene Wennemo, statssekreterare arbetsmarknadsdepartementet, presenterar regeringens arbetsmiljöstrategi och nollvision mot dödsolyckor.

Kjell Blom, utredare på Arbetsmiljöverket, kommer att ge oss bilden av hur arbetsskadorna utvecklas inom olika branscher och i olika yrken.

Marianne Törner, medicine doktor vid institutionen för Arbets- och miljömedicin vid Göteborgs universitet och ledare för forskargruppen säkerhet, organisation och ledarskap, kommer i sin föreläsning att analysera för- och nackdelar hos de vanligaste sätten att arbeta mot olyckor.

Kommentarer från IF Metall och Byggnads.

Tid och plats
Tisdag 16/2 kl 13:00 - 16:00
Fackförbundet ST, Sturegatan 15, Stockholm
Obligatorisk föranmälan. Anmäl dig här.

Seminariet är en del av det projekt om Arbetsmiljölagen som tankesmedjan Arena idé driver tillsammans med Akademikerförbundet SSR, Byggnads, Fackförbundet ST, IF Metall, Kommunal, Unionen och Vision.

Dela sidan