Tobias krönika: Ett starkt kommunal tjänar både du och dina kollegor på.


2020-08-26

En mycket ovanlig sommar börjar gå mot sitt slut. För en del har sommaren inneburit efterlängtad vila. För andra har den inneburit jobb. Nu tar en, om än inte lika, ovanlig höst vid. I höst är det nämligen avtalsrörelse.

Förbundsordförande Tobias Baudin
Förbundsordförande Tobias Baudin
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Efter en lång och enormt slitsam vår (och för många av medlemmarna i Kommunal, även sommar) är det äntligen dags för alla de som klappade i händer i våras att få visa sin tacksamhet på riktigt.

Medlemmarna i Kommunal tog Sverige genom coronakrisen. Men istället för att få fokusera på att utföra sin yrkesroll som de proffs de är var de i många fall tvingade att kämpa för att få adekvat skyddsutrustning, en säker arbetsmiljö och tydliga direktiv från sin arbetsgivare. Samtidigt kallades de för hjältar. Den här avtalsrörelsen ska vi se till att de som kallade medlemmarna i Kommunal för hjältar går från ord till handling. Att det inte stannar vid applåder och glada tillrop. Nu är det upp till bevis. 

Och som alltid så är det så att ju fler medlemmar vi är, desto bättre möjlighet har vi att se till att du och dina kollegor får högre löner och bättre arbetsvillkor. Därför är det nu kanske viktigare än någonsin att vi blir fler. Nu är det dags att fråga precis varenda kollega om han eller hon vill bli medlem i Kommunal, att påminna om att snart är det avtalsrörelse och om hur viktigt det är att vi går samman. För ett starkt Kommunal tjänar både du och dina kollegor på. Tillsammans är vi starka.

Tobias Baudin
Förbundsordförande
Kommunal

Dela sidan