Malin Ragnegårds krönika: Organisering är facklig styrka


2021-12-17

Hela mitt fackliga engagemang tar avstamp i mitt arbetsliv inom LSS men också min frustration mot de orättvisor och den maktförskjutning som är verklighet för många medlemmar på arbetsplatserna.

Malin Ragnegård
Malin Ragnegård
Foto: Kommunal

Min drivkraft handlar om att förmedla hur viktigt det är att vi går samman, organiserar oss fackligt och säger ifrån när något är fel.

Här i min första krönika så vill jag försöka ge er en bild av vem jag är och vad jag står för.

En fackförening är ingenting utan medlemmar och fackliga ombud på arbetsplatsen. Det är där vi kan göra verklig skillnad, om vi bestämmer oss och hjälps åt. Tillsammans med alla företrädare runt om i landet så har vi en enorm möjlighet att mobilisera våra krafter.

Vi ska vara närvarande och synliga. För mig har det alltid varit helt avgörande för mitt fackliga ledarskap att vara på plats i medlemmarnas vardag. Och det kommer jag att fortsätta med.

För att vi ska vara en relevant fackförening för ännu fler så måste vi tillsammans hjälpas åt. Vi ska alltid stå på medlemmens sida. Alltid agera och säga ifrån när något känns fel, och alltid backa varandra.

En höjd organisationsgrad är helt avgörande för våra kommande förhandlingar. Så ställ frågan om medlemskap till alla på din arbetsplats, och glöm inte alla viktiga vikarier! Utse arbetsplatsombud och skyddsombud, skaffa er kunskap genom fackliga utbildningar, snacka ihop er och ta hjälp av andra företrädare i Kommunal.

Nu fortsätter vi framåt!

Malin Ragnegård
Förbundsordförande Kommunal

Dela sidan