Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet

Om förtroende, avtalsrörelse och den dagliga kampen på arbetsplatserna

Jessica P Klemetsson, ny ordförande i avdelning Stockholms län.
Jessica P Klemetsson är ny ordförande i avdelning Stockholms län.
Foto: Lotta Ljungberg
2016-04-27
Jessica P Klemetsson är ny ordförande i Kommunal Stockholms län. Här berättar hon mer om sig själv och sitt fackliga engagemang.

Kamrater. Det är med stor ödmjukhet jag skriver mina första ord som Kommunal Stockholms läns nyvalda ordförande.  Att bli vald av sina arbetskamrater eller deras representanter för att få företräda dem är något av det största och finaste förtroende man kan få. 

Ifrågasatte chefen - blev arbetsplatsombud

Jag minns fortfarande, nästan som det vore i går, när jag som 19-åring, fick det förtroendet första gången. Vår chefs ledarskap lämnade en del övrigt att önska. Jag arbetade som skolmåltidsbiträde och köket låg centralt i mitten av förskolan. Jag var den som fick höra mina arbetskamraters missnöje. Då liksom nu kunde jag inte sitta på mina händer och inte agera. Jag blev förbannad och självklart sa jag ifrån. Då var jag inte utsedd av mina arbetskamrater att föra deras talan. Och det tog väl bara några timmar efter mitt samtal med chefen innan jag fick höra av mina kollegor hur vår chef snackat skit bakom min rygg. Som om det inte skulle räcka blev jag kallad på samtal med rektorn, vår chefs chef. Det var tydligen olämpligt att ifrågasätta sin chef. Möjligen kan det ha funnits någonting i det min rektor sa som var sant, att gå på som en ångvält kanske inte var den bästa strategin för att nå framgång då. Men att påstå att mina ord var mindre värda än min chefs gjorde mig heligt förbannad. Mina kollegor tyckte som jag, jag tyckte som jag och dessutom var stämningen på förskolan så dålig att något var tvunget att göras. Någonstans där insåg jag dessutom att jag var felorganiserad. Så jag tog tag i att leta fram en inträdesansökan till Kommunal och skrev mitt brev till Handels för byte av fack. Det tog väl några veckor innan Kommunal sektion Vallentuna tog kontakt. De hade hört att det fanns en tjej på min arbetsplats som sa vad hon tyckte och undrade om inte jag kunde tänka mig att bli arbetsplatsombud. Jag hade modet, drivet och dessutom litade mina kollegor på mig.

Utbildning gav verktyg för förändring

Nästkommande personalmöte fick jag förtroendet att formellt företräda mina arbetskamrater som facklig förtroendeman. Jag fick möjligheten att gå grundutbildning för mitt uppdrag och där hittade jag verktygen för förändring. Äntligen kunde jag med lagligt stöd och med föreningen Kommunal i ryggen förändra på min arbetsplats. Och det var inget snack om att det var vi på arbetsplatsen som var föreningen Kommunal. Om vi hade orkat hålla ut i den process som jag startade för att få min chef att först ändra beteende och i andra hand få henne utbytt så är jag säker på att vi hade lyckats då.

Avtalsrörelsen

En avtalsrörelse är så mycket större och komplexare än min och mina kollegors kamp på förskolan. Men grundtanken är densamma. Vi kollegor på många arbetsplatser väljer våra företrädare som sedan företräder oss för att skapa förbättringar och justeringar i våra centrala kollektivavtal.** Kommunal Stockholms län har medlemmar som arbetar under omkring 70 olika avtal. En hel del av dem ligger nu på vänt. Detta då Kommunals största avtal med Sveriges kommuner och landsting löper ut den 30/4-16 och intensiva förhandlingar med arbetsgivaren pågår. Våra krav i korthet handlar om löneökningar, heltid som norm, begränsningar för hur länge man kan visstidsanställda, ett schystare och mer rättvist lönesystem med fokus på vad vi gör och inte hur samt den extra satsningen på våra undersköterskor. 

Kampen pågår varje dag

Självklart har det betydelse för varje enskild medlem om Kommunal nu lyckas med att förhandla igenom sina krav i de centrala avtalen. Men den viktiga kampen på arbetsplatserna pågår varje dag. Och jag vill ge varje förtroendevalt arbetsplatsombud, skyddsombud, förhandlare och andra förtroendevalda i vår förening ett stort tack för ert engagemang! Utan människor som säger ifrån när arbetstempot är för högt eller när arbetsgivaren missar överenskomna ersättningar när vi jobbat över som några exempel är Kommunal ingenting. Det är när vi tillsammans säger ifrån som förändringen börjar. Varje gång.

**Kollektivavtal är ett avtal mellan våra arbetsgivare och oss medlemmar i Kommunal. Kollektivavtalet reglerar många förmåner och regler som det inte finns lagstiftning om. Ett exempel är löneförhöjningar. Ett annat exempel är avsättningen till avtalspensionen.

Fakta: Jessica P Klemetsson

Arbetsgivare: Vallentuna kommun
Yrke: Barnskötare
Bor: Upplands Väsby
Ålder: 31 år
Familj: Gift med två barn, 9 och 11 år.
Brinner för: Att organisera det fackliga arbetet så att alla som vill kan vara med.
Bakgrund: Har varit facklig företrädare sedan 2004. Först som arbetsplatsombud, därefter i sektionsstyrelsen, de senaste sex åren som ordförande i sektion Vallentuna och Norr.
Vill med framtiden: Skapa strukturer inom Kommunal Stockholms län för att våra medlemmar ska ha en självklar del i att kunna påverka i det dagliga fackliga arbetet. Satsa mer på våra befintliga arbetsplatsombud och skyddsombud, samt lägga fokus på nyrekrytering av desamma, så Kommunal blir en naturlig del av arbetsplatserna. Och att Kommunal Stockholms län blir en aktiv och självklar del i samhällsdebatten gällande medlemmarnas arbetsvillkor.