Månadens arbetsplatsombud i Västra Göteborg - Pia Rönning


Kommunal Västra Göteborg har nästan 100 arbetsplatsombud. Den här månaden, maj 2015, presenterar vi Pia Rönning, måltidsbiträde.

Yrke: Måltidsbiträde

Arbetsplats: Fiskebäcksskolan

Utbildning: Livsmedelsteknisk utbildning, Kostekonom.

Arbetsplatsombud för Kommunal sedan: År 2011

Jag valde mitt jobb för att: Jag tycker om att ha kontakt med människor, jobba med mat, framförallt sallader. Arbetet i kök och matservering handlar mycket om att ge god service och att sälja in maten så att barnen vågar smaka. Jag tycker att det är ett roligt jobb med varierande arbetsuppgifter.

Det bästa med mitt jobb är: När barnen är nöjda med maten och går mätta och glada ut på rast!

Det sämsta med jobbet är: När maten inte räcker och vi gör allt för att barnen ska få något att äta, sedan ringer arga föräldrar och klagar. Alla får ju mat men det är kanske inte just det som står på matsedeln. Pedagoger som klagar högt på maten så att barnen hör, innan de ens har smakat…

Jag valde att bli arbetsplatsombud för att: Att vara arbetsplatsombud är viktigt för mig då jag vill kunna påverka mitt arbete, min arbetsmiljö och kunna ge och få djupare information om till exempel löner och andra frågor som kan påverka mina arbetsuppgifter. Våra chefer vet inte allt och vill ofta styra efter sitt eget huvud. Genom att vara arbetsplatsombud har jag kunna utbilda mig fackligt och lärt mig ta reda på vad chefen har rätt att göra.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar