Månadens arbetsplatsombud i Västra Göteborg - Helena Mattsson Lindstrand


Helena Mattsson Lindstrand är månadens arbetsplatsombud i sektion Västra Göteborg, augusti 2015.

Yrke: Undersköterska

Arbetsplats: Hagens hemtjänst

Utbildning: Ekonomisk utbildning, Undersköterskeutbildning, Demens ABC, handledarutbildning, med mera, med mera…

Arbetsplatsombud för Kommunal sedan: Från och till sedan 1999. Men alltid medlem i Kommunal.

Jag valde mitt jobb för att: Jag tycker om och trivs med pensionärer; "att göra vardag till fest efter bästa förmåga", brukar jag uttrycka mig. Mitt hjärta brinner för äldre och utsatta. Jag vill vara där, stötta, ge trygghet och bidra till livskvalitet. Meningsfullhet.

Det bästa med mitt jobb är: Jag får möjlighet att göra en så bra vardag som det går med kvalitet och meningsfullhet och trygghet. Uppdraget är skräddarsytt för att bibehålla funktioner. Ge och ta av varandra, det berikar själ och hjärta.

Det sämsta med jobbet är: Egentligen finns inte "det sämsta". Alla arbetsuppgifter ska göras inom samma tid.

Jag valde att bli arbetsplatsombud för att: Rättvisa. Fungerande arbetsmiljö för mig och mina arbetskamrater, våra rättigheter och skyldigheter. Möjligheten att påverka arbetsmiljön och vara med på olika sätt.

Det här vill jag att just du ska känna till om mitt jobb: Verksamheten ska bygga på respekt för människornas självbestämmande och integritet. Upprättar en genomförandeplan. Hur personen vill att det utförs är viktigt! Det är inte mitt, Helenas, hem, jag måste visa respekt. Vi arbetar utifrån uppdrag från biståndshandläggare. Det är viktigt att låta de äldre få ge uttryck för sina sinnestämningar. Vi gör mycket administrativa arbetsuppgifter. Vi tar ALLA larm mellan 6.45 och 22.00.

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar