Juni 2020 Kommunal sektion Skellefteå


Nu har den svenska sommaren visat sitt regnigaste väder i veckan. Men även vi som jobbar hoppas ju att de som har semester ska få ett bättre väder innan de ska in och jobba igen.

Bild på en sommarbukett av blommor
Sommarblomster
Foto: Kommunal

Vi ser ju på sjukfrånvaron att den är rätt låg, beredskapen för Corona finns ju ändå i bakgrunden. Sen vet vi ju att det ändå kan vara andra bekymmer på arbetsplatserna under sommaren. Vi från sektionen brukar ju vilja ha in från er på arbetsplatserna hur det har funkat under sommaren, vad som fungerat bra och mindre bra. Vi vill gärna påminna er om att vi vill ha in det så fort som möjligt efter semestern då vi lyfter det centralt till arbetsgivaren. Att vi får in det är viktigt, så vi kan påverka och jobba med att få saker och ting bättre till nästa år. Sen av det som funkar, kunna sprida även sånt.

Under hela sommaren kommer vi ha öppet och finnas på telefon, men vi kommer även att försöka titta förbi för att träffa flera av er, naturligtvis på behörigt avstånd. Men det är alltid kul att träffa er ute på arbetsplatserna och höra hur ni har det.   

Vi har ju delat ut en första tårta för gott fackligt arbete på arbetsplatsen och vi vet ju att det är mycket sånt som sker. Många av er lyfter saker och får till bra förändringar på arbetsplatsen, så skicka in vad ni gjort på mail så är ni med i en utlottning av en tårta till er arbetsplats.

Till hösten vet vi ju inte riktig vad som kommer att hända, men det är ju avtalsförhandlingar på gång. Vi vill ju ha bra lönelyft mm, och ju fler vi är desto starkare blir vi så ställ frågan till din kollega – visst är du med i Kommunal?

Härlig sommar till er alla!

Anki Pettersson, sektionsordförande

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar