Hoppa över menyn och gå direkt till innehållet
Anpassa

Informationsträff för Skånes sektionsföreträdare om nytt avtal

Skånes sektionsföreträdare samlade för avtalsinformation
Skånes sektionsföreträdare samlade för avtalsinformation
Foto: Kommunal
2016-05-12
Aldrig förr har medlemmarna engagerat sig så mycket och skrivit så många avtalsförslag, som i denna avtalsrörelse! På kommun- och landstingssidan samt för Pacta-företagen resulterade detta i ett nytt kollektivavtal som gäller från och med den 1 maj 2016.

I måndags informerades sektionsföreträdare om det nya avtalet för medlemmar inom kommun, landsting och Pacta företag och om alla de nyheter kring villkor och löneökningar som ska gälla.

Sektionsföreträdarna kommer i sin tur att ta informationen med hem till medlemmar och förtroendevalda i sektionen. Därefter kommer de lokala löneförhandlingarna påbörjas med arbetsgivarna i kommuner, region och i Pacta- företagen. 

Det nya kollektivavtalet har många förbättringar och förändringar jämfört med tidigare avtal och vi valde att ställa några frågor till fyra fackliga företrädare i Skåne, om deras syn på nyheterna. 

 

Satsningen på undersköterskorna är väldigt bra, en dörröppnare för att verkligen ha en möjlighet att få upp lönerna för grupper som ligger lågt.