I huvudet på ordförande - Prata om varför just du valt att vara medlem i Kommunal


Välfärdsarbetare var stolt! Prata om varför just du valt att vara medlem i Kommunal!

På bilden syns Kommunal Västerbottens ordförande Håkan Nilsson
Håkan Nilsson, avdelningsordförande Kommunal Västerbotten
Foto: Kommunal

Som välfärdsarbetare bidrar du till att dina grannar har mat på bordet. Du bidrar med att vårda den äldre generationen som byggt detta land. Du tar hand om barnen på förskolan så att de kan utvecklas till självständiga individer medan deras föräldrar kan gå till arbetet. Du räddar liv, du ser till att jag och andra kan åka kollektivt. Du ser till att vi kan njuta av vår fritid på golfbanor och badanläggningar. Du hjälper och stöttar individer med olika funktionshinder så att de kan leva ett så normalt liv som möjligt. Du sköter om våra anhörigas grav eller minneslund på kyrkogården. Du ser till att det rinner vatten i våra kranar

Medlemmar i Kommunal är ryggraden i den svenska välfärden och det ska vi alla vara stolta över. Stolta men inte nöjda, på många av våra arbetsplaster finns det fortfarande förbättringar att göra. Förbättringar som kräver att vi tillsammans går ihop och tillsammans driver det som behöver förbättras.

Tillsammans är styrkan i vår förening. Kommunal är just det en förening där vi tillsammans förbättrar våra villkor. En förening som tillsammans går ihop och ser till att alla medlemmar har en hemförsäkring. En förening som tillsammans förhandlar fram medlemsförmåner.

Vår förening och vårt arbete som stolta välfärdsarbetare är något vi ska prata om regelbundet på våra arbetsplatser

Välfärden är den fråga vi ska prata om inför valet den 9 september. Att det den 9 september handlar om en folkomröstning om framtidens välfärd.

Nu är det snart midsommar och några av oss går på semester medan andra arbetar några veckor till. Många kommer till våra arbetsplatser för första gången. De måste också få veta vilket insats de gör för välfärden. De måste också få frågan, få möjlighet att vara med i Sveriges största fackförbund av välfärdsarbetare.

Så berätta om din stolthet, berätta din historia om varför du är medlem i Kommunal.

Trevlig sommar

Håkan Nilsson
Avdelningsordförande
Kommunal Västerbotten

Kategorier

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar